• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZVEZDI JE BOLJE DA BUDE U ČETVRTOM ŠEŠIRU LIGE ŠAMPIONA! Da je danas žrijeb bila bi u trećem, ali nije to super vijest

Autor Haris Krhalić

Crvena zvezda zna da će biti u trećem ili četvrtom šeširu, a iako navijači navijaju da budu bolje plasirani, to ne mora nužno da bude sjajna vijest.

 Crvena zvezda žrijeb Liga šampiona Izvor: MN Press/UEFA/Screenshot

Crvena zvezda je prva obezbijedila učešće u grupnoj fazi Lige šampiona, a za sada se pored njih zna još deset učesnika elitnog takmičenja. To su Mančester siti i Arsenal iz Engleske, Barselona i Real Madrid iz Španije, Bajern i Dortmund iz Njemačke, Napoli iz Italije, Fejnord iz Holandije, Benfika iz Portugala i Seltik iz Škotske. Većina ostalih može da se nasluti i uskoro ćemo na sva pitanja imati odgovore, kao i na ono koje najviše zanima navijače crveno-bijelih: u kom će šeširu biti srpski šampion? Izbora su samo dva - treći ili četvrti, u prvi i drugi ne mogu...

Teorija kaže da bi bilo bilo za Crvenu zvezdu da bude u trećem šeširu, čak i njemu "naginje" i gotovo je izvjesno da će se u njemu naći kada bude održan žrijeb za grupnu fazu Lige šampiona (31. avgust) u Nionu. Međutim, ako malo zagrebemo i analiziramo, utisak je da je u ovom trenutku bolje biti u četvrtom šeširu!?

Dok navijači Crvene zvezde prate vijesti iz Ukrajine, Češke i Njemačke, gdje rezultati mogu da utiču na konačan izgled šešira, mi smo se bavili time kako bi podjela izgledala da se danas održava žrijeb za Ligu šampiona. Preciznije, ako bi se sve evropske lige završile sa aktuelnim rezultatima - Crvena zvezda bi bila druga iznad crte u trećem šeširu, a pogled na četvrti govori da nema prevelike razlike u korist srpskog šampiona. Štaviše, možda je bolje i da "padne".

Uz napomenu da su izvedene pretpostavke, poput toga da Mančester siti osvoji Ligu šampiona, a Juventus da podigne pehar Lige Evrope, ovako bi izgledali šeširi za žrijeb kada bi se održavao danas (dakle, moguće su promjene do kraja sezone):

  • PRVI ŠEŠIR: Mančester siti, Juventus, Barselona, Napoli, Bajern, PSŽ, Benfika i Fejnord.
  • DRUGI ŠEŠIR: Real Madrid, Mančester junajted, Inter, Borusija Dortmund, Atletiko Madrid, Lajpcig, Porto i Arsenal.
  • TREĆI ŠEŠIR: Šahtjor, Salcburg, Dinamo Zagreb, Rendžers, Braga, Lacio, CRVENA ZVEZDA, Jang bojs.
  • ČETVRTI ŠEŠIR: Real Sosijedad, Marsej, Galatasaraj, Seltik, Ferencvaroš, Njukasl, Union Berlin i Lans.
Izvor: MN PRESS

Dakle, po svemu sudeći Crvena zvezda bi na ovaj način na žrijebu "izbegla" klubove sa kojima je prethodnih sezona igrala i uglavnom bila uspješnija od njih (Salcburg, Rendžers, Braga, Jang bojs), dok su tu i Šahtjor, Dinamo Zagreb i Lacio, koji bi naravno mogli da budu vrlo nezgodni, ali da li su nezgodniji od četvrtog šešira?

U njemu su mahom klubovi iz "liga petice", pa bi Španiju predstavljao Real Sosijedad, Francusku dva kluba - zahuktali Marsej i Lans, tu je skupocjeni Njukasl junajted iz Engleske, kao i vrhunski vođeni Union Berlin iz Njemačke. Ukoliko bi neko od ovih klubova bio izvučen kao protivnik Crvene zvezde, ne bi pomoglo ni to što su na žrijebu bili u trećem šeširu. Uz sve to, ne treba potcijeniti ni Seltik i Galatu, kao ni Ferencvaroš koji je Zvezdu koštao proljeća u Evropi.

Naravno, lakog protivnika u Ligi šampiona nema, pa ne čudi što je Crvena zvezda nekoliko mjeseci prije žrijeba krenula u operaciju "novi trener Barak Bahar". Već su stigli Marko Stamenić iz Kopenhagena i Piter Olajinka iz Slavije, ali neće se na tome završiti jer će biti još pet novih pojačanja.

Podsjetimo, Crvena zvezda bi od učešća u Ligi šampiona mogla da zaradi i više od 30 miliona evra, što joj je neophodno za dalje funkcionisanje poslije dramatičnih vijesti o aktuelnom dugu kluba sa "Marakane".

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC