• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OVO JE SASTAV SRBIJE ZA BUGARE! Piksi najjačim oružjima "udara" na Krstajićev tim - iz Razgrada se vidi EURO 2024!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Srbija će u Bugarskoj pokušati da stigne do treće pobjede i napravi ogroman korak ka Evropskom prvenstvu, možda i presudan.

 Sastav Srbije za meč sa Bugarskom Izvor: MN Press/Chosen 11/Screenshot

Fudbalska reprezentacija Srbije nastavlja misiju - poslije gotovo četvrtine vijeka treba stići na Evropsko prvenstvo, a Dragan Stojković Piksi sada želi da tamo bude kao selektor. Prethodni put kada je reprezentacija Srbije učestvovala, a u međuvremenu su mijenjali imena, legendarni fudbaler je bio kapiten nacionalnog tima. Godine su prošle, a Srbija ovako dobru šansu nije imala - pobjeda u Bugarskoj praktično otvara vrata plasmanu u Njemačku, na turnir koji se igra naredne godine.

Srbija je u prva dva kola ostvarila dva trijumfa, u trećem terminu je igrala prijateljski meč protiv Jordana, a eventualan trijumf u Razgradu protiv tima Mladena Krstajića praktično bi završio posao. Zato je pobjeda obaveza i pored toga što čak trojica najboljih napadača neće igrati na ovom meču.

Zbog problema sa povredama izostaju Aleksandar Mitrović, Dušan Vlahović i Luka Jović, a Piksi vjeruje u dva "klinca" koji su neobičnim spletom okolnosti postali udarne igle nacionalnog tima. Đorđe Jovanović i Dejan Joveljić će biti aduti u Bugarskoj - jedan od početka susreta, osim ako Piksi ne odluči da šokira Bugare.

Upravo je najveća dilema ko će predvoditi napad, dok su ostale pozicije u timu manje-više jasne pred gostovanje Bugarskoj u Razgradu. Vanja Milinković-Savić je standardan na golu Srbije i to se neće mijenjati ni u ovom meču, ni narednih godina. Ispred njega bi trebalo da igraju Nikola Milenković kao desni i Strahinja Pavlović kao lijevi štoper, dok je mjesto centralnog defanzivca "sačuvano" za Nemanju Gudelja. Fudbaler Sevilje može da igra i u veznom redu, ali se u Piksijevom izuzetno ofanzivnom sistemu češće nalazi u posljednjoj liniji tima.

Mjesto na lijevoj strani terena zauzeće Filip Kostić koji je protiv Jordana bio kapiten, dok će na suprotnom boku igrati Andrija Živković. Njihove alternative u vidu Mladenovića i Lazovića nisu daleko od dobijanja minuta u Razgradu, ali je za očekivati da Dragan Stojković povjerenje od prvog minuta ukaže igračima koje je češće koristio u prethodnom periodu.

Kao što smo već navikli kod Piksija, vezni red će biti podijeljen u dvije linije - u defanzivnoj je siguran Saša Lukić, u ofanzivnijoj Dušan Tadić, a od pozicije Sergeja Milinković-Savića zavisi ko će biti četvrti igrač na tom dijelu terena. Imajući u vidu da tandem Tadić - SMS bolje funkcioniše kada je postavljen vertikalno umjesto horizontalno, možda bi veliku šansu iza napadača mogao da dobije Lazar Samardžić!

Srbija je mjesecima čekala mladog ofanzivca Udinezea koji je "ukraden" Njemačkoj, a kada je bolje da vidimo na djelu njegov talenat? Imaće oko sebe Sergeja i Dušana, mogućnost da ne bude u prvom planu odbrani Bugara i slobodu da kreira, utrčava i rješava situacije pred golom komšija. Sve što ne pogodi on trebalo bi da spakuju Jovanović i Joveljić. Od starta vjerovatno nekadašnji omladinac Partizana, a u nastavku bivši igračč Crvene zvezde, koji i u MLS ligi ima ulogu džokera. Pa, da rezimiramo...

Očekivani sastav Srbije: V. Milinković-Savić - Milenković, Gudelj, Pavlović - Živković, S. Milinković-Savić, Lukić, Kostić - Samardžić, Tadić - Jovanović.



Standings provided by Sofascore

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC