• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Može li Borac prekinuti crnu seriju protiv bratske Vojvodine? Meč na "Karađorđu" uvertira Banjalučana za put u Beč

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Nakon što je nevrijeme prolongiralo prijateljsku utakmicu Novosađana i Banjalučana za večeras (19.00), prisjetili smo se posljednjih međusobnih duela Vojvodine i Borca.

 Vojvodna - Borac međusobni omjer u posljednjih osam godina Izvor: MONDO/MILUTIN VUJIČIĆ

U posljednjih osam godina, banjalučki Borac je odigrao tri prijateljske utakmice protiv novosadske Vojvodine, koja je bila dosta uspješnija. Novosađani su zabilježili dvije pobjede i remi, pa će večerašnji susret bratskih klubova na "Karađorđu" biti prilika da crveno-plavi prekinu negativnu seriju.

Na banjalučkom Gradskom stadionu u maju 2015. godine, "lale" su slavile ubjedljivim rezultatom 1:4 (1:3), a gol za Banjalučane postigao je Fedor Predragović, koji i danas brani crveno-plave boje.

Vrijedi posebno istaći da su na meču, koji je organizovala navijačka grupa "Lešinari", fudbaleri Vojvodine na teren u Banjaluci istrčali u posebno dizajniranim dresovima na kojima je bila ispisana poruka "NE DAMO BORAC".

Naredni meč bratskih klubova u septembru 2019. godine takođe je odigran u Banjaluci, a susret je okončan neriješenim rezultatom 1:1 (1:1).

"Ekspedicija Voše vrlo je srdačno dočekana u Banjaluci, a ljubazni domaćini iz Borca ne samo da su se potrudili da se svi iz tabora 'stare dame' osjećaju kao kod kuće, već su i snosili kompletne troškove boravka Vojvodine u glavnom gradu Republike Srpske, baš kao što su i objeručke prihvatili prijedlog sportskog direktora Nikole Lazetića za odigravanje ovog prijateljskog meča", navedeno je na sajtu Voše u tadašnjem izvještaju sa meča.

Borac, koji je tada predvodio trener Branislav Krunić, imao je prednost do samog finiša nakon pogotka Demira Jakupovića, ali se za izjednačenje pobrinuo Nikola Drinčić. Tada je šef stuke "lala" bio Nenad Lalatović, koji je na početku prethodne sezone preuzeo upravo banjalučku ekipu.

Posljednji međusobni duel Novosađani i Banjalučani odigrali su upravo u junu prošle godine, ali na pripremama u Sloveniji, gdje je tim iz "srpske Atine" zabilježio minimalan trijumf golom Milana Vidakova - 1:0 (0:0).

Nakon što je nevrijeme u srijedu odgodilo novu prijateljsku utakmicu u Novom Sadu, izabranici Vinka Marinovića će večeras od 19 časova istrčati na "Karađorđe" i pokušati da prekinu tu negativnu seriju, posebno jer su na pripremama na Zlatiboru poraženi u sve tri utakmice (od Crvene zvezde, Železničara iz Pančeva i kragjevačkog Radničkog).

Eventualna pobjeda u generalnoj probi mnogo bi podiglo samopouzdanje ekipi pred nastup u drugom kolu kvalifkacija za Konferencijsku ligu protiv Austrije u Beču (27. jula).

Anketa

Ko će slaviti na meču između Vojvodine i Borca?

  • Trijumf Banjalučana

    47.06% (8)

  • Remi

    29.41% (5)

  • Pobjeda Novosađana

    23.53% (4)

Ko će slaviti na meču između Vojvodine i Borca?

Rezultati

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Ko prenosi ovaj mec?

Arena, SK, RTRS, ili neko dtugi? Masu sportski kanala tesko natakariti kameru i snimiti.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC