• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŠAĆIRI, NEMAŠ MU*A! Provokator od bijesa ostao bez riječi - samo klimao glavom!

Autor Mladen Šolak

Poznati fudbaler dobro zapamtio golmanu ove riječi!

 Vikao Šaćiriju da nema muda Izvor: @PurelyFootball/Twitter

Golman FK Minesota junajteda, Dejn Sent Kler, pokušao je da pri jedanaestercu isprovocira poznatog švajcarskog fudbalera rođenog na KiM, Đerdana Šaćirija. Dobacivao mu je razne stvari, pa i to da "nema mu*a". Šaćiri je bio vidno uznemiren zbog takvog ponašanja, ali to nije poremetilo njegovu koncentraciju. Prišao je lopti, pogodio, a onda je to "natrljao na nos" Kanađaninu kome nije uspjelo da ga izbaci iz ritma.


Šačiri (31) igra u Americi od prošle godine, kada je iz liona prešao u Čikago Fajer. Istovremeno, on i dalje nastupa za reprezentaciju Švajcarske, sa kojom je čest rival reprezentaciji Srbije. Ipak, minulog marta on nije došao u Srbiju, u kojoj je rođen, jer je obrazloženo da zbog povrede u Novom Sadu nije nastupio protiv Bjelorusije. Ta selekcija je mjesecima domaćin u "Srpskoj Atini" umjesto na domaćem terenu, a sve zbog FIFA sankcija.

Naravno, Šaćiri je postao omražen u Srbiji kada je na Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018. slavio gol protiv "orlova" pokazujući dvoglavog albanskog orla, simbol iredentističke "Velike Albanije". Poslije toga se izvinio državi za koju nastupa, a u reprezentaciji je potom zabranjeno miješanje politike i sporta. Doduše, i na Mundijalu u Kataru bilo je veoma napeto u meču istih timova, s tim da je tada u prvom planu bio Šaćirijev zemljak, Granit Džaka, koji je uvredljivo provocirao srpske fudbalere i psovao ih. A onda je obukao dres sa prezimenom "Jašari", kako se preziva jedan reprezentativac Švajcarske, što su mnogi povezali sa prezimenom vođe terorističke OVK Adema Jašarija, ubijenog u vrijeme rata na Kosovu, u sukobu sa policijom.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC