• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Legendarni golman Mančester junajteda kritikovao menadžera Arsenala: "Da li znate šta ste uradili?"

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Piter Šmejhel osudio je postupak Arsenala

 Šmajhel o golmanima Arsenala Izvor: MN PRESS

Peter Šmejhel bivši golman i legenda Mančester junajteda osudio je postupak Arsenala, koji je doveo španskog golmana Davida Raju (27) iz Brentforda, iako već ima "jedinicu", Engleza Arona Ramsdejla (25). Danac koji je jedan od najboljih u istoriji ocijenio je da se tako pravi loša atmosfera u svlačionici jer umjesto da menadžer Mikel Arteta motiviše igrače ,on pravi rivale. Tako je i od golmana Raje tražio da se dokaže da je bolji od njegovog kolege.

Šmejhel je na svom Tviter nalogu istakao da ne razumije kako je trener došao do zaključka da je dobro da ima konkurenciju za "broja 1" u timu, pa je istakao: "Pozicija golmana je veoma pipava. Ne možeš uraditi ništa drugo nego samo da čekaš da se stvari same razviju. Tražiti od golmana da se dokaže da je bolji od drugog tjeranjem da igrač uradi ono što ne želi, stvarno to ne razumijem. To je pozicija u kojoj samo želiš da si stabilan. Kada imaš takmičarsku situaciju u klubu, golman tada igra za svoj opstanak a ne za tim. Šta imaš od toga da stvoriš nesigurnost kod igrača?", napisao je bivši golman pa dodao:

"Kada u isto vrijeme imaš dva igrača koji se bore za poziciju stvaraš neprijateljsku atmosferu u svlačionici, što nikako nije zdravo za igrače. Oni treba da znaju da i kada krene loše i kada naprave neku grešku koja će koštati cijeli tim, to se dešava. Zato je tu trener da im kaže: "Sve je u redu, ti ćeš uvijek biti moj broj 1". Kao šef moraš da ih motivišeš i daš im samopouzdanja, inače ne možeš očekivati 100% od ekipe", zaključio je Šmejhel.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC