• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Namještanje utakmica? To su gluposti! Oglasio se Zvezdan Terzić: Šire se dezinformacije

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Generalni direktor Crvene zvezde govorio o optužbama za namještanje utakmica u domaćem fudbalu.

 Zvezdan Terzić o namještanju utakmica - To su gluposti Izvor: MN PRESS

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić rekao je u intervju "Sportskom žurnalu" da je situacija u srpskom fudbalu posljednjih pet ili 10 godina mnogo regularnija nego prije nekoliko decenija.

Upitan za namještanje na ovdašnjim terenima, Terzić je dao eksplicitan odgovor da su ti navodi "gluposti". "To su gluposti. Ja sam igrao i osamdesetih godina stare Jugoslavije, ja vam kažem da se danas igra mnogo, mnogo poštenije i ispravnije nego u Titovoj Jugoslaviji. Svjedoci smo da je 86-87. godine od 9 utakmica 7 bilo namješteno. Svi smo svjedoci toga. I to je bilo 86. godine u vrijeme komunističke Jugoslavije. Ja vam kažem da je danas mnogo, mnogo korektnije, čistije, regularnije nego ikada", kazao je on.

"I generalno se igra regularan fudbal, niko nikog ne pušta. I to su samo priče, tračevi, nego su ovi portali, mnoštvo portala, društvenih mreža, prave zbrku i klikove i šire dezinformacije itd. Ne danas, generalno posljednjih pet, deset godina, igra se mnogo, mnogo regularnije nego prije 30, 40 godina", dodao je Zvezdan Terzić.

Doduše, skandal sa optužbom za namještanje utakmica ipak je potresao srpski fudbal ovog ljeta, jer je Kolubara izbačena iz lige uz teške optužbe iz Fudbalskog saveza Srbije. Potpredsjednik Branislav Nedimović ovako je govorio o tome: "CAS je međunarodno sportski sud u Lozani, po žalbi Kolubare zbog namještanja FSS je kaznio Kolubaru. Potvrdio je da je bilo namještanja, potvrdio proceduru FSS, doduše umanjio kaznu sa devet na šest bodova i na bazi toga mi imamo situaciju da na bazi toga mi imamo tim koji je namješta utakmice, mi smo svega toga svjesni. Od toga ne može niko da pobjegne".

Prema presudi Međunarodnog suda za sportsku arbitražu u Lozani, potvrđena je optužba FSS, ali i ublažena kazna koju je Savez odredio Kolubari. Sa tom kaznom, Kolubara ne bi ispala, a onda je klub iz Lazarevca ipak prebačen u niži rang zbog tehničkih nepravilnosti - manjka neophodnih stolica na stadionu i zbog optužbi za papirološke propuste u funkcionisanju kluba.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC