• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PARTIZAN JE ODVEO U LIGU ŠAMPIONA, A VRATIO SE SLUČAJNO! Mateus ga pitao samo: "Hoćeš da pomogneš?"

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Nekadašnji trener Partizana Lotar Mateus otkrio kako je u klub vratio Ivicu Kralja, koji je bio važan šraf na putu do Lige šampiona.

 Lotar Mateus slucajno doveo Ivicu Kralja u Partizan Izvor: MN PRESS

Navršava se tačno dvije decenije od kako je Partizan ušao u grupnu fazu Lige šampiona, nakon spektakularnog revanš meča u Njukaslu. Ivica Iliev je postigao gol koji je srpskom predstavniku donio nadu, a kasnije u veoma dramatičnoj penal-seriji heroj je postao Milivoje Ćirković koji je realizovao udarac sa bijele tačke u sedmoj seriji.

Prije njega istakao se Ivica Kralj, čovjek koji se neobičnim spletom okolnosti vratio u klub. Treći mandat nekadašnjeg reprezentativnom golmana počeo je tako što se Ivica družio sa prvotimcima nakon treninga, a iskusni Nijemac Lotar Mateus primijetio da bi on mogao da bude dobro pojačanje - popričali su i Ivica Kralj je ponovo obukao dres Partizana.

"Vratio se golman Kralj... Ovo je ono što me čini još srećnijim, ne samo rezultat: Kralj se vratio, viđao sam ga poslije svakog treninga kako se šali sa našim trenerom golmana i ostalim ljudima i kako igra nožni tenis. Pitao sam Marka Vjetrovića, moga prevodioca, ko je taj čovjek. On mi je rekao da je to Kralj, bivši reprezentativni golman, koji je branio u Holandiji. Rekao sam mu 'Hej, potreban nam je golman, a on je izgleda još u formi, volio bih da popričam sa njim'. Kralj je bio pred krajem karijere. Rekao sam mu 'Izgledaš srećno dok igraš fudbal, zašto ne bi trenirao sa nama, možda možeš da mi pomogneš, da pomogneš nama, Partizanu?' Kratko sam porazgovarao s njim, dva dana kasnije mi je prišao. 'Spreman sam da budem dio vašeg tima', rekao je", prisjetio se Lotar Mateus u razgovoru za "Mozzartsport".

Podsjećamo, za Partizan je na početku te sezone branio preminuli Radovan Radaković, zatim je Ivica Kralj stao među stative i crno-bijele odveo u grupnu fazu Lige šampiona, da bi protiv najboljih timova Evrope priliku imao mladi Đorđe Pantić jer je Kralj bio povrijeđen tokom jeseni. Crno-bijeli su tokom te sezone odigrali neriješeno protiv Porta, Real Madrida i Olimpika iz Marseja, na sva tri domaća meča.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC