• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Istorijska blamaža - 8:0 u Premijer ligi!

Autor Dragan Šutvić

Njukasl junajted je slavio protiv Šefild junajteda 8:0 u šestom kolu Premijer lige.

 šefild njukasl 0 8  Izvor: Profimedia

Dok fudbaleri Čelsija ne mogu da postignu gol, igrači Njukasl junajteda se igraju i ostvarili su jednu od najubjedljivijih pobjeda u istoriji Premijer lige. "Svrake" su na gostovanju Šefild junajtedu pobijedile 8:0 (3:0) i tako vjerovatno "potpisale" prvi otkaz u ovoj sezoni, pošto je teško očekivati da će Hekingbotam uspjeti da preživi nakon novog debakla svog tima koji je u uvodnih šest kola nove sezone upisao samo jedan bod.

Po svemu prikazanom, klubovi koji su ovog ljeta ušli iz Čempionšipa su blizu povratka u niži rang, posebno Šefild junajted koji ništa do sada nije pokazao, dok im nije daleko ni Luton. Iako je i Barnli "u istom sosu" poput njih, čini se da bar pod palicom trenera Vensana Kompanija imaju viziju kako žele da igraju.

Njukasl je do pobjede došao već u prvom poluvremenu kada su redom pogađali Longstaf u 21, Burn u 31. i Botman u 35. minutu, da bi se maltretiranje nastavilo i u drugom dijelu. Još petorica različitih strelaca: Vilson u 56, Gordon u 61, Almiron u 68, Gimaraes u 73. i Isak u 87. minutu. što je samo dokaz timske igre koju gaji menadžer Edi Hau koji je stvarno stvorio moćnu mašinu koja bi poslije slabijeg početka sezone mogla da se umiješa u borbu za titulu.

Interesantno, samo četiri utakmice u istoriji Premijer lige završene su ubjedljivijom pobedom, od 9:0, tri u posljednje četiri godine. Prvu je ostvario Junajted protiv Ipsviča 1995. godine, a potom Lester nad Sautemptonom 2019, pa Mančester junajted nad istim klubom 2021. i posljednji put Liverpul protiv Bornmuta u avgustu 2022.



Standings provided by Sofascore

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC