• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vučiniću prijeti četiri godine zatvora!? Tužilac iz Italije traži i oduzimanje imovine

Mirko Vučinić pokušava da dokaže da nije utajio porez u Italiji.

 Mirku Vučiniću prijeti zatvorska kazna Izvor: Profimedia

Nekadašnjem crnogorskom napadaču Mirku Vučiniću (39) prijeti oduzimanje imovine, čak i zatvorska kazna od četiri godine, pišu mediji iz regiona Pulja. Vučiniću je nastavljeno suđenje za navodnu utaju poreza u Lečeu, gradu u kome je stekao slavu u Italiji, a optužen je da je navodno utajio porez u iznosu od 13 miliona evra.

Prema pisanju portala "Quotidiano" iz regiona Pulja, pomenutu kaznu od četiri godine zatvora i oduzimanje imovine predložio je tužilac Masimilijano Kardući, dok sa druge strane odbrana crnogorskog fudbalera traži oslobađajuću presudu. Prema njihovim riječima, Mirko Vučinić je u navedenom periodu živio i radio - odnosno igrao fudbal - u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i stoga smatraju da je nevin.

Presuda u ovom slučaju biće donesena 19. oktobra, a odbrana bivšeg kapitena Crne Gore uvjerena je da će dokazati da je Vučinić od 2014. do 2017. godine sa cijelom porodicom "fiskalno" bio nastanjen u UAE dok je igrao za Al Džaziru, pa stoga nije trebalo da plati porez Italiji.

Podsjetimo, Mirko Vučinić je najveći dio karijere proveo u Italiji u koju je stigao 2000. godine iz Sutjeske. Privukao je veliku pažnju u dresu Lečea, a zatim je igrao za Romu i Juventus. Posljednje dane karijere, završene 2017. godine, proveo je u Emiratima.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC