• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sjajna uvertira Sarajeva pred gradski derbi, ali Rožman poručuje: Želimo pobjedu, svejedno mi je ko je na drugoj strani!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Sarajevo slavilo protiv Zvijezde 09 na "Koševu", te u odličnoj atmosferi dočekuje predstojeći meč protiv Željezničara.

 Simon Rožman komentarisao pobjedu Sarajeva protiv Zvijezde 09 Izvor: MONDO/Sport1/Sanel Konjhodžić

Nakon neugodnog poraza od Širokog Brijega u prošlom kolu, Sarajevo je bilo pod rezultatskim imperativom u duelu sa Zvijezdom 09, bodovi su bili prijeko potrebni, jer već narednog vikenda "bordo" tim čeka još jedan izuzetno zahtjevan meč - gradski derbi protiv Sarajeva.

Tim Simona Rožmana odlično je odgovorio na taj pritisak. U duelu sa timom iz Etno-sela Stanišići postignuta su dva gola u prvom poluvremenu, tako da se u nastavku moglo igrati znatno opuštenije.

Slovenački stručnjak bio je izuzetno zadovoljan još jednom pobjedom bez primljenog gola.

"To me jako veseli. 'Nula' iza daje nam mentalnu snagu da radimo dobar posao u odbrani. Sigurno najbolji lijek za poraz je pobjeda u sljedećem meču. Bili smo dinamični, odigrali odlično prvo poluvrijeme, a u drugom smo tražili treći gol, kontrolisali meč. Želim uvijek više atrakcije, agresije i napada, da postignemo još golova. Čestitke igračima, hvala i navijačima na podršci. Treba se proveseliti, a onda 'skupiti' glave za sljedeću sedmicu."

A u toj sedmici Sarajlije očekuje najveći meč u sezoni, gradski derbi protiv Željezničara.

"Nama je bila najbitnija ova utakmica, jer svaka je teška i vrijedi tri boda. Svjesni smo šta nam fali, na koji način želimo igrati i to je put kojim idemo. Na kraju krajeva, svejedno mi je ko je na drugoj strani. Mi želimo raditi to što radimo", rekao je Rožman.

U najavi meča sa Zvijezdom 09 istakao je važnost ovog susreta, te nije želio ni sebe ni igrače da prije vremena opterećuje predstojećim gradskim derbijem.

"Nikada nije dobro doživjeti dva poraza zaredom. Kad dobiješ jednu i drugu šamarčinu, onda si blizu poda. To mi je bilo jako bitno, a s druge strane, uvijek je uvertira za veliki derbi sa pozitivnom atmosferom bolja", dodao je trener premijerligaša sa "Koševa".

Iako su odigrali solidan meč, gosti iz Semberije nisu imali razloga za zadovoljstvo. Doživjeli su većosmi poraz u sezoni, te su i dalje čvrsto zakucani za dno tabele.

"Čestitam Sarajevu na zasluženoj pobjedi. Uzeli su ono što smo im dali, a ono što oni su oni nama, mi nismo realizovali. Morali smo da damo gol u prvom poluvremenu iz situacija koje smo imali. Drugi gol smo primili u najgorem mogućem trenutku, u 45. minutu i u drugom poluvremenu bilo je teško da se vratimo. Preživjeli smo stativu, prekide, mogli smo preko Salimana da se vratimo. Momci su dali sve od sebe, na odličnom terenu, pred odličnom publikom. Jednostavno imamo mnogo problema, ali borićemo se do kraja, ne odustajemo", istakao je pomoćni trener Zvijezde 09 Darko Milisavljević.

Sarajevo se ovim trijumfom približilo vodećem Borcu na dva boda zaostatka, uz utakmicu više od Banjalučana.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC