• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trener Željezničara najavio derbi protiv Širokog Brijega: Nismo se predali!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Sarajevski "plavi" su u seriji katastrofalnih rezultata, eliminisani su i iz Kupa BiH, ali trener Nermin Bašić uvjeren je da za Želju dolaze bolji dani.

 Nermin Bašić Izvor: Promo/FK Željezničar/Damir Hajdarbašić

Sarajevski Željezničar je u izuzetno lošoj seriji u Premijer ligi BiH, eliminisan je i iz Kupa BiH u duelu sa prvoligašem Federacije BiH, Slobodom u Tuzli, a sada ih čeka veoma težak duel sa Širokim Brijegom.

Ovaj meč biće odigran u ponedjeljak od 18 časova na "Grbavici", a Nermin Bašić istakao je da njegov tim treba da bude jak u teškim trenucima.

"Zaista imamo nevjerovatan mjesec iza sebe, pun turbulencija i u jako teškom smo stanju, kako ekipa tako i svi u Klubu, a tako i naši navijači, svi smo razočarani. Posljednje tri gostujuće utakmice, tri poraza, a ukupno pet. Ja se nadam da je ovo ponovo neka sinergija između terena i tribina, da će se desiti da naša 'Grbavica' prevazići ovu krizu i da ćemo uploviti u neke mirnije vode."

Uprkos svim problemima, šef stručnog štaba se ne predaje, te vjeruje da njegov tim u 9. kolu Premijer lige BiH može ostvariti povoljan rezultat.

"Nismo se predali, motivisani smo da preokrenemo ovaj niz. Određeni igrači su izgubili samopouzdanje i vidi se to na terenu na utakmicama. Činimo sve u klubu da to bude bolje, ja se nadam zaista da povratak na 'Grbavicu' s našim navijačima i da ćemo uspjeti izaći iz ove velike krize", rekao je Bašić.

On će na raspolaganju imati sve igrače, osim suspendovanog Nedima Mekića, koji odrađuje kaznu zbog tri žuta kartona.

"Imaju jedan poraz, drugi su na tabeli, lijepo sastavljena ekipa. Imaju dobrog trenera koji ima hajdučko srce, dosta dobro ga poznajem. Neće biti nekih iznenađenja. Mi moramo sebe gledati, nadam se sutra da će samo jedna ekipa postojati, a to je Željo. Svi su spremni osim Mekića koji nema pravo nastupa", poručio je Bašić.

Željezničar je trenutno na skromnom osmom mjestu sa učinkom od tri pobjede i pet poraza.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC