• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mirko Vučinić osuđen na dvije godine zbog utaje poreza!

Autor Dragan Šutvić

Italijanski sud odlučio da je Mirko Vučinić kriv za utaju poreza.

 mirko vučinić osuđen na dvije godine zbog utaje poreza  Izvor: MN PRESS

Nekadašnji crnogorski fudbaler Mirko Vučinić (40) osuđen je na dvije godine uslovno zbog utaje poreza, a njegovu imovinu već plijene - prenosi italijanski mediji! Bivšem napadaču koji je veliku karijeru napravio u italijanskim klubovima prijetilo je čak i četiri godine zatvora, ali se čini da kazna neće biti tako drastična.

Italijani terete Vučinića da nije prijavio prihod od šest miliona evra! Po tvrdnjama advokata Mirka Vučinića, on u periodu od 2014. do 2017. godine nije bio finansijski vezan za Italiju jer je nastupao za Al Džaziru, pa nije bilo potrebe da se "pravda" oko zarađenog novca. Ipak, sudija Valerija Fidele procijenila je da je Vučinić kriv zbog čega je osuđen na uslovnu kaznu, uz narednu da već počne preventivna zapljena njegove imovine!

Vučinić je tokom karijere nosio dres Sutjeske iz Nikšića, ali je iz rodnog grada otišao sa 16 godina, nakon samo jedne sezone. Šest godina je nastupao za Leće, četiri godine za Romu i tri za Juventus prije nego što je u Al Džaziri završio karijeru 2017. godine. Svojevremeno je bio mladi reprezentativac Srbije i Crne gore, u čijem dresu je odigrao neke legendarne mečeve, a upisao je i tri nastupa za seniorsku selekciju pre raspada države.

Trebalo je da bude učesnik Mundijala u Njemačkoj 2006. godine kao jedan od samo dvojice fudbalera rođenih u Crnoj Gori - na kraju je propustio turnir zbog povrede, a Dragoslav Jevrić se kasnije opredijelio da brani za Srbiju, pa se može reći da Ilija Petković na "oproštajno" Svjetsko prvenstvo države koja se već raspala nije ni vodio crnogorske fudbalere. Vučinić je kasnije nastupao za Crnu Goru, u čijem je dresu odigrao 46 mečeva i postigao 17 golova, po čemu je drugi u istoriji nacionalnog tima, odmah iza Stevana Jovetića.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC