• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Viroza "desetkovala" kompletan tim - odgođen meč Premijer lige BiH

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Zvanično potvrđeno, a poznat je i novi termin.

 Odgođen meč Tuzla siti Široki Brijeg Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Meč 14. kola Premijer lige BiH između Tuzla sitija i Širokog Brijega neće biti odigran u nedjelju, kako je prvobitno planirano.

Naime, zbog velikog broja igrača pod virozom, rukovodstvo kluba sa "Pecare" uputilo je zahtjev Takmičarskoj komisiji Fudbalskog saveza BiH za odgađanje pomenutog susreta, a FS BiH izašao je u susret Širokobriježanima.

Saopštenje hercegovačkog kluba prenosimo u cjelosti:

"Takmičarska komisija Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, razmatrajući zahtjev Nogometnog kluba Široki Brijeg, jednoglasno je donijela odluku o odgađanju utakmice 14. kola Premijer lige BiH između FK Tuzla siti i NK Široki Brijeg, koja je prema rasporedu takmičenja trebalo da bude odigrana u nedjelju, 12. novembra 2023. godine na stadionu 'Tušanj' s početkom u 13 sati.

Razlog za odgađanje utakmice je činjenica, potkrijepljenja izvještajem klupskog ljekara i nalazima iz Doma zdravlja Široki Brijeg, kako 13 igrača i tri člana stručnog štaba imaju virozu zbog čega nisu u stanju trenirati i igrati utakmice, odnosno moraju izbjegavati veći fizički napor. Prethodnu saglasnost za odgodu dao je i FK Tuzla siti, kojem se zahvaljujemo na razumijevanju.

Takođe, zbog regularnosti takmičenja i odigravanja utakmice prije završetka jesenskog dijela takmičarske sezone 2023/24, Takmičarska komisija Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine odredila je novi termin odigravanja utakmice. Odgođena utakmica 14. kola Premijer lige BiH između FK Tuzla siti i NK Široki Brijeg bit će odigrana 6. decembra 2023. godine na stadionu Tušanj, uz obavezu određivanja satnice od strane nositelja TV prava", saopšteno je iz Širokog Brijega.

Ostali mečevi ove runde po planu će biti odigrani u subotu, nedjelju i ponedjeljak.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC