• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jokićev prvenac - koji nije njegov: Ranko postigao gol, a Makarić strijelac!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Greška delegata na utakmici Borac - Željezničar, koji je peti gol na meču upisao Milanu Makariću, a ne Ranku Jokiću.

 Ranko Jokić postigao gol za Borac protiv Željezničara, on upisan Milanu Makariću Izvor: MONDO

U dramatičnom finišu na Gradskom stadionu, Borac je stigao do trijumfa protiv Željezničara 3:2, a gol odluke viđen je duboko u nadoknadi vremena, tačnije u 94. minutu, kada je mrežu Sarajlija zatresao Ranko Jokić.

Ipak, promaklo je to delegatu Nenadu Mejakiću iz Prijedora, ali i glavnom arbitru Aleksandru Njegomiroviću, koji su konstatovali da je strijelac Milan Makarić.

Ranko Jokić strijelac, gol upisan Milanu Makariću
Izvor: Comet BiH

Ipak, ne mijenja to situaciju, jasno je svima, osim pomenutom dvojcu, da je to bio Jokić- Defanzivac "crveno-plavih" izabrao je pravi trenutak da upiše prvenac u dresu Banjalučana.

"Derbi je zaista bio čudan sa puno oscilacija. Prvih 30 minuta smo odigrali sjajno, postigli dva gola, a mogli smo još koji i da imamo ubjedljiviju prednost. Nakon toga smo svojim greškama dozvolili rivalu da se vrati. Sigurno da je bilo teško kada je Željezničar izjednačio na 2:2, ali smo na kraju uspjeli postići gol. Drago mi je zbog prvenca u dresu Borca, nadam se da nije posljednji, a posebno jer nam je donio tri veoma važna boda u derbiju pa smo se revanširali za poraz u Sarajevu. Često idem naprijed prilikom prekida i posrećilo mi se da zatresem mrežu i donesem pobjedu", istakao je Jokić za "Glas Srpske".

Nije Jokića bilo na početku sezone zbog povrede, ali kako prvenstvo odmiče, sve je važniji šraf u mašineriji Vinka Marinovića, koji sigurnim korakom gazi ka jesenjoj tituli.

"Doživio sam povredu u prijateljskoj utakmici protiv Vojvodine pa sam zbog toga propustio početak sezone. Sigurno da nam je trebalo vremena da se uklopimo, jer je dosta novih igrača i primjetno je bilo da igramo sve bolje kako vrijeme odmiče. Dokaz je i ova serija uspjeha. Ovo nam je 13. meč bez poraza, ostvarilo smo 10 pobjeda i sa puno samopouzdanja dočekujemo finiše sezone, jer želimo da zadržimo ovu prvu poziciju", dodao je 24-godišnji defanzivac.

POZITIVNO IZNENAĐEN

"U Premijer ligi ima zaista kvalitetnih klubova, igra se dosta brže i otvorenije nego u Srbiji. Više klubova se bori za titulu i izlazak u Evropu, tako da je svaki meč izazov. Takođe, primjetan je napredak na planu infrastrukture, gdje se grade stadioni, tako da sam zaista prijatno iznenađen", rekao je pouzdani defanzivac o stanju u Premijer ligi BiH.

Poslije duela sa Željezničarom, do kraja jesenjeg dijela sezone Borac će u prvenstvo odigrati četiri meča - sve u gostima! Osim toga, gostovaće i u Hadžićima ekipi Radnika, u odgođenom duelu šesnaestine finala Kupa BiH.

"Očekuje nas zaista naporan finiš godine. Pet vezanih gostovanja u kojima treba da potvrdimo sadašnju poziciju, a rivali su zaista kvalitetni. Svako gostovanje je veliki izazov, a mi ćemo nastojati da se što bolje spremimo za ove duele. Idemo meč po meč sa željom da u svakom damo maksimum i pokušamo da pobijedimo. Prvo ćemo misliti o Igmanu pa onda ostalim rivalima", poručio je Jokić.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

prava priča

Da se dovede kvartet iz Partizana: Pavlović, Pantić, Živković i Saničanin.

ZA EVROPSKU JESEN

Borac u zimskoj pauzi da se lijepo pojača. Da se dovedu recimo Pantić, Saničanin i Živković iz Partizana, zatim igrač s karakteristikama Moreire, koji će dugo ostati u klubu i biti ono što je Tavares godinama bio u Mariboru. Pokupiti najtalentovaniju djecu u RS. Odigrati prijateljske s ozbiljnim klubovima iz Zapadne Evrope.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC