• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vranješ otkrio kako je izbjegao smrt pa se prisjetio Mundijala u Brazilu: "Kako su nas tu pokrali"

Autor Haris Krhalić

Ognjen Vranješ gostujući u jednom podkastu prisjetio se kako je iz Turske stigao u Banjaluku nekoliko dana prije razornog zemljotresa koji je pogodio regiju Hataj i odnio preko 50 hiljada života.

 Ognjen Vranješ o zemljotresu i zmajevima Izvor: MN PRESS

Ognjen Vranješ ovog je ljeta stigao je u Čukarički gdje se brzo ustalio u početnoj postavi ovog tima. Iskusni štoper prije povratka u Srbiju, nosio je dres turskog Hatajspora.

Pomenuta ekipa dolazi iz turske regije Hataj koja je u 'žižu javnosti' dospjela u februaru ove godine nakon razornog zemljotresa koji je odnio preko 50 hiljada života u Turskoj i Siriji.

Gostujući u podkastu "Psihokast“ koji vodi jedan od najpopularnijih MMA boraca regiona Vaso Bakočević, Vranješ je otkrio kako je iz Turske otišao samo nekoliko dana prije pomenutog zemljotresa kako bi zaliječio povredu.

Možda će vas zanimati

„Igramo neke 'ševe' na treningu i ja se tu nešto okrenem, uhvati me u leđima i samo sam pao. Nisam mogao da skinem šorc ni kopačke, odnijeli me u svlačionicu. U petak smo trebali ići na put, igrali smo protiv Galatasaraja, a ja već gledam kartu za Bosnu da idem kući. Kakva crna utakmica. ne mogu da svežem kopačke. Trener mi prilazi i kaže 'ideš ti sa nama pa ćemo sutra vidjeti, ako ti bude bolje igraćeš'. Odlazimo tamo, a ja dalje gledam konekciju Istanbul – Sarajevo“, rekao je Vranješ.

Vranješ je ispričao kako je dogovorio sa trenerom da odigra tu utakmicu, ali da nakon toga ide kući da se oporavlja, što je na kraju i učinio te stigao u Banjaluku.

Njegov saigrač Kristijan Atsu kao i sportski direktor Taner Savut, izgubili su život.

Atsu je sjedio pored mene u svlačionici, bio je 'momak za deset'. Kupio je avionsku kartu u srijedu, da ide za London na pozajmicu. Tu noć je ušao u igru na utakmici protiv Kasimpaše i postigao pogodak za pobjedu. Odlučio je da ostane i da se bori za mjesto u ekipi. Do 3.30 je slavio sa drugarima nakon čega je otišao kući i nastradao. A mene su hvala Bogu dragom zaboljela leđa, bio sam kući i preživio taj zemljotres. Vidio sam poslije na šta je ličila moja zgrada, da me nisu zaboljela leđa ti i ja sada ne bi ovdje pričali“, rekao je Vranješ.

Vranješ je ponikao u banjalučkom Borcu, a u karijeri je igrao i za reprezentaciju BiH. Bio je član „zlatne generacije“ koja se plasirala na Svjetsko prvenstvo 2014. godine u Brazilu. Fudbaler Čukaričkog se u razgovoru sa Bakočevićem prisjetio tog detalja u njegovoj karijeri.

„Imali smo fenomenalnu generaciju, takvi se igrači nažalost više neće potrefiti. Svi su igrali u ligi 'petice' i bili važni igrači u svojim ekipama. Imali smo dobru grupu. Prva utakmica na čuvenoj 'Marakani' protiv Argentine, igrali smo odlično, ali eto izgubili smo 2:1. Sljedeća utakmica sa Nigerijom. Kako su nas pokrali tu brate. Džeki ponište gol, a čovjek stoji dva metra ispred njega. I mi zbog toga ne odemo dalje, završimo treći u grupi. Ali dobro, lijepo iskustvo. Najviše navijača smo imali kad idemo u Ameriku igrati prijateljske utakmice. Svaki put igramo sa Meksikom, na stadionu 50 hiljada Bosanaca i 50 hiljada Meksikanaca, haos“, rekao je Vranješ.

Podsjećamo, Ognjen Vranješ je svojevremeno nastupao za Crvenu zvezdu. Na početku profesionalne karijere iz banjalučkog Borca preselio se u Beograd. Dvije godine je bio fudbaler Zvezde, ali je u tom periodu išao na pozajmice u Napredak iz Kruševca i Šerif iz Tiraspolja. Uslijedila je njegova internacionalna karijera tokom koje je igrao za Krasnodar, Spartak Vladikavkaz, Elazigspor, Gazijantep, Sporting Hihon, Tom iz Tomska, atinski AEK, Anderleht, ponovo AEK, Šarloa, još jednom AEK i Hatajspor prije nego što se vratio u Srbiju.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC