• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Junajted je katastrofa - tim za dno tabele! Kraj u Evropi za najgoru englesku odbranu ikad!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Slavni engleski klub završio je avanturu u Evropi.

 Mančester junajted ispao iz Lige šampiona Izvor: Andrew Yates / Zuma Press / Profimedia

Fudbaleri Mančester junajteda neće igrati u evropskim takmičenjima narednog proljeća - grupnu fazu Lige šampiona završili su na četvrtoj poziciji! Poraz od Bajerna na svom terenu (0:1) golom Kingslija Komana u 71. minutu meča okonćao je evropske snove engleskog tima, koji se pod komandom Erika Ten Haga ove sezone muči na svim frontovima - čak i kada ne izgleda tako.

Na drugom kraju Evrope Kopenhagen je na svom terenu savladao Galatasaraj (1:0) i ispostaviće se kasnije u međusobnom duelu odlučio da će on dalje u Ligi šampiona. Danskog predstavnika gledaćemo u nokaut fazi, dok se velikan turskog fudbala seli u nokaut fazu Lige Evrope. Prvo mjesto je i prije današnjih mečeva obezbijedio Bajern, ubjedljivo najbolji tim u ovoj grupi.

Ispostavilo se da je u konkurenciji Kopenhagena i Galatasaraja Mančester junajted najgori tim u grupi. Sa samo jednom pobjedom, jednim remijem i četiri poraza, 12 postignutih i čak 15 primljenih golova, nije ni moglo mnogo bolje od četvrtog mjesta. Inače, odbrana "crvenih đavola" sa 15 primljenih golova na šest mečeva grupne faze u Ligi šampiona najgora je u istoriji Lige šampiona, kada je riječ o engleskim timovima.

Što se tiče preostalih grupa koje su se igrale večeras, situacija je sljedeća. Arsenal i PSV su u prvom terminu (od 18:45) remijem obezbijedili prvo i drugo mjesto u grupi, dok je Lans pobjedom nad Seviljom izbacio sa trećem mjesta vječitog osvajača Lige Evrope. U Ligu Evrope će i Benfika, koja je pobjedom nad Salcburgom u međusobnom okršaju odlučila ko je treći u toj grupi - uz majstorstvo Anhela Di Marije. U toj grupi su ponovo remizirali Real Sosijedad i Inter, a španski tim je zauzeo prvo mjesto.

Možda i najdramatičnije bilo je u grupi C, iako se mnogo toga znalo i prije ovog kola. Union Berlin je imao priliku da senzacionalnom pobjedom stigne do treće pozicije, ali... Iako je Luka Modrić propustio priliku da iskoristi penal, a Nenad Bjelica se radovao prednosti svog tima, slavni španski tim je preokrenuo i obezbijedio maksimalan učinak. Kraljevski klub je završio grupnu fazu sa 18 bodova, Napoli ih je ispratio sa 10, dok su četiri boda dovoljna Bragi da se preseli u Ligu Evrope.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC