• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jovana Mijatovića očekuje još "vječiti derbi"! Juve, Zenit, Fejenord čekaju... Da li je to posljednji meč?

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Jovan Mijatović, "Vejn Runi Crvene zvezde", mora biti napadač crveno.belih u 171. večitom derbiju u Humskoj u srijedu. A, šta onda? Dok ovako igra i dok ga skauti gledaju - odgovor na to pitanje nije jednostavan!

 Ko je Jovan Mijatovic biografija fudbalera najveci talenat Crvene zvezde Izvor: Bane T. Stojanovic/ATAIMAGES

Najbolji fudbaler Crvene zvezde u ovom trenutku ima 18 godina i pet mjeseci. Zove se Jovan Mijatović i strelac je het-trika u Subotici protiv Spartaka, kojim su crveno-bijeli pobijedili i osigurali prvo mjesto uoči odlaska na 172. "vječiti derbi" protiv Partizana u Humskoj. U ovom trenutku, najveće i najčešće pitanje među navijačima Zvezde je da li će to biti posljednja utakmica mladog Mijatovića u crveno-bijelom?

Perspektivni centarfor sa "devetkom" na leđima član je omladinske reprezentacije Srbije, a prvotimac Zvezde je od prošle godine, kada je prekomandovan pod vođstvom Miloša Milojevića među seniore. U septembru 2022. prvi put je sjedio na klupi, debitovao je u Ligi Evrope protiv Ferencvaroša prije nego u Superligi, a i u meču u Budimpešti, kao i ove nedjelje protiv Mančester sitija, skrenuo je pažnju na sebe i nije mu mnogo nedostajalo da bude strelac.

Borbeni i savršeno spremni napadač došao je u prvi plan dok je odmicala polusezona na izmaku, u kojoj je u haotičnoj situaciji Crvene zvezde i konstantnim promjenama i tima i formacije Baraka Bahara on našao svoje mjesto. Tačnije, izborio se za njega i za to je bio nagrađen i nastupima u Ligi šampiona, u kojoj je dva puta pogodio stativu protiv Mančester sitija u srijedu na "Marakani". Malo je nedostajalo da se Evropi predstavi u velikom svjetlu kao i Dejan Stanković svojevremeno protiv Kajzerlasuterna, ali je het-trikom protiv Spartaka pokazao da mu je taj nastup samo povećao samopouzdanje. I da je zaista mislio to što je rekao kada je izgovorio da su se igrači Mančester sitija "dobro nosili sa njim".

Dok se za njega već interesuju Juventus i Fejenord i dok se Zenit navodno sprema da iskoristi unaprijed dogovoreno "pravo preče kupovine" i da ga uskoro upari sa Strahinjom Erakovićem, sigurno je da je Mijatoviću trenutno u glavi samo 171. "vječiti derbi", zakazan za srijedu u Humskoj, u Partizanovom domu. Mjesecima odlagana najveća utakmica srpskog fudbala biće i oproštaj od polusezone, a Mijatović je svojim golovima i nastupima dao dovoljno razloga da navijači strijepe da li će to biti i njegov oproštaj od matičnog kluba?

U dresu prvog tima, Mijatović je odigrao 35 utakmica i dao je 10 golova. Pogađao je za važne pobjede protiv Javora u oktobru, Radnika iz Surdulice u novembru, Železničara u Pančevu, Mladosti iz Lučana u Beogradu... Iako je Zvezda u finišu prelaznog roka platila za Šerida Endiajea (27) četiri miliona evra, neuporediva su njegova tri gola u 19 nastupa za crveno-bijele (dva u Kupu) sa značajem onoga što je Zvezdi dao devet godina mlađi napadač, koji je Baharu od juna bio "pred nosem" i za koga mu je bilo potrebno nekoliko mjeseci da mu povjeruje. A, kada je shvatio šta ima, odmah je dobio velike i važne pogotke od univerzalnog napadača sa nadimkom "Bekam", stečenim tokom godina školovanja na Marakani. Jedan je od najboljih Zvezdinih đaka i igrač je koga će Bahar morati da stavi u tim u Humskoj, ma kakve bile njegove kombinacije starnih 11 i promjene kojeima je nerijetko pravio iznenađenja i protivnicima i navijačima Zvezde. Sada bi bilo iznenađenje samo jedno - da Mijatović ne bude u špicu u Humskoj.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

02:16
Jovan Mijatović posle poraza od Lajpciga
Izvor: Kurir
Izvor: Kurir

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC