• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igor Duljaj o čovjeku koji je pomogao Partizanu: "Srna je bio spona s njim, zamolio me da ne pominjem njegovo ime"

Trener Partizana ispričao kako izgleda prelazni rok crno-bijelih.

 Duljaj o čovjeku koji je pomogao Partizanu Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Fudbaleri Partizana pobjedom u 171. "vječitom derbiju" obezbijedili su sebi jesenju titulu i proljećni dio sezone u srpskom fudbalu mogu da dočekaju dobro raspoloženi. Nakon praznika će se vratiti na posao i pokušati da se što bolje pripreme za pohod na titulu, a veoma važan adut biće Igor Duljaj. Mladi trener donio je crno-bijelima mnogo energije, a njegovi kontakti po svijetu i konkretnu korist klubu kada je riječ o transferima.

Prethodnog ljeta Partizan je pogodio sa pojačanjima poput Mateuša Saldanje, Gajasa Zahida, Frenka Kanutea i drugih, a Igor Duljaj otkriva kako je došlo do toga. Nekadašnji defanzivni vezni Partizana i Šahtjora ispričao je su u prelaznom roku crno-bijelih učestvovali i njegovi prijatelji iz Ukrajine - srpski klub se oslonio na skauting službu "Rudara" iz Donjecka!

"Tako je, Dario Srna je bio prva pomoć, ali i njemu neki bliski ljudi. Napravili su 'kartu igrača', jer Šahtjor ima veliku bazu skauta po cijelom svijetu, oni znaju svakog mladog igrača, svakoga ko je na tržištu na svakoj poziciji u timu. Tu ne postoji opcija čuo sam, ima igrač ili opcija 'jutjuba', da vi sjedite u kancelariji i da vam neko pošalje, pa gledate najbolje momente tog igrača. Postoji višemjesečno, nekada i višegodišnje praćenje, apsolutno poznavanje navika, sve moguće reference, dobre i loše strane fudbalera", rekao je Igor Duljaj za "Telegraf" i dodao:

"Dario Srna je tu bio spona, a postoji i čovjek koji blisko sarađuje sa njim, ali je zamolio da mu ne pominjem ime i uvažiću to bez dileme. Radi se o velikom skautu, koji 365 dana putuje, prati mlade igrače, poznaje njihove agente... Tako smo na 'talonu' dobili Mateuša Saldanju, Frenka Kanutea, Ksandera Severinu, Gajasa Zahida. Tog čovjeka kada upitate za bilo kog mladog igrača, 'iz glave' u sekundi dobijate 90 odsto podataka. To je blago koje nam je na raspolaganju."

Podsjećamo, Igor Duljaj je između 2004. i 2010. godine igrao za Šahtjor iz Donjecka i u tom klubu stekao je status legende. Kasnije je ostao u ukrajinskom fudbalu pošto je još četiri godine bio član Sevastopolja, a prve tri godine trenerske karijere radio je kao pomoćnik u Šahtjoru. Njegov prijatelj Darijo Srna od 2003. do 2018. godine bio je prvotimac Šahtjora, zatim pomoćni trener, sportski direktor i na kraju vršilac dužnosti šefa stručnog štaba u timu iz Donjecka.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC