• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jirgen Klop napušta Liverpul: Moram to da uradim!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Menadžer "Redsa" mora da ode!

 Jirgen Klop odlazi iz Liverpula Izvor: Twitter/LFC

Menadžer Liverpula Jirgen Klop odlazi! Biće na klupi do ljeta i onda će napustiti velikana koga je doveo do istorijske titule Premijer lige i do trofeja Lige šampiona. "Moram da kažem. Napustiću klub na kraju sezone. Razumijem da je ovo šok za mnoge u ovom trenutku, kada čuju prvi put, ali mogu da objasnim ili da pokušam da objasnim. Volim apsolutno sve u vezi sa ovim klubom, gradom, navijačima, timom, zaposlenima... I pored toga donosim odluku i vjerujem da će vas to uvjeriti da moram da je donesem. Kako da ovo kažem? Ponestaje mi energije. Sada nemam problem, ali mislim da sam dugo znao za ovo i morao da saopštim u nekom trenutku. Ono što znam je da ne mogu da radim posao uvijek iznova i iznova i iznova... Poslije svih godina koje smo proveli zajedno i svih stvari koje smo prošli zajedno, moje poštovanje i ljubav su porasli prema vama i stvar koju vam dugujem je istina. A, ovo je istina".

Jirgen Klop (56) preuzeo je Liverpul 2015, potpuno transformisao taj tim iz gubitničkog u jednu od najdominantnijih sila modernog fudbala i to je krunisao titulom, koju bi mogao da osvoji i ove sezone. Klopov tim je u trenutku objavljivanja ove šokantne vijesti u nokaut fazi Lige Evrope i prvi na tabeli Premijer lige, sa pet bodova više i odigranom utakmicom više u odnosu na drugoplasirani Mančester siti, najvećeg rivala Klipovog Liverpula i najvećeg razloga zašto Nijemac nije bio još uspješniji na Enfildu.

Klop je postao trener u Majncu 2001, gdje je i završio igračku karijeru, a u sva tri kluba koja je vodio zadržao se dugi niz godina. Majnc je trenirao sve do 2008, potom je sa još većim uspjehom vodio Borusiju Dortmund od 2008. do 2015, a onda je u Liverpulu uradio ono što mnogi decenijama nisu uspjeli. Na Enfild je donio titulu u vrijeme korone 2020. godine, osvojio je i FA Kup 2022, Ligu šampiona 2019, uz dva poraza u finalima, 2018. i 2022. godine. Takođe, 2019. je sa "Redsima" postao i klupski prvak svijeta kao i osvajač UEFA Superkupa, a svi evropski uspjesi počeli su porazom Klopovog tima u finalu Lige Evrope 2016. godine.

Harizmatični Nijemac i prethodnih godina je nagovještavao svoj odlazak i "pražnjenje baterija", ali i bez obzira na to, poslije toliko uspjeha, sjajne igre, još boljih fubalera (Salaha, Firmina, Manea...), teško je zamisliti drugog trenera koji bi mogao da ima sličan uspjeh na klupi engleskog velikana.

Prva utakmica Liverpula poslije ove šokantne objave biće u nedjelju 28. januara u FA Kupu protiv Ipsviča od 15.30 na Enfildu i sigurno će Nijemcu biti priređen poseban doček, uz molbe da ostane. Ipak, sudeći prema njegovim riječima, djeluje da je potpuno uvjeren u ispravnost svoje odluke i da je neće promijeniti. Klop je imao ugovor sa Liverpulom do 2026. godine, ekipu je vodio čak na 464 utakmice, u kojima je ostvario 288 pobjeda, uz 96 remija, 80 poraza i gol-razliku 1.025:516. Za sve te godine i uz sve te pobjede, postao je jedna od najvećih legendi Liverpula.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:06
JIRGEN KLOP DOVUKAO FERGUSONA DA SE SLIKAJU Menad\er Liverpula ukazao poštovanje legendi Mančester junajteda
Izvor: Twitter
Izvor: Twitter

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC