• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Barselona dobija novog trenera, ali nije Jirgen Klop već stručnjak koji je razbio Katalonce sa 8:2!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Vijest dana u evropskom fudbalu, Barselona našla Ćavijevog nasljednika.

 Hansi Flik novi trener Barselone Izvor: MN PRESS

Bivši trener Bajerna i nekadašnji selektor Njemačke Hansi Flik ozbiljan je kandidat da postane novi trener Barselone, objavio je njemački Bild. Manje od 24 sata nakon što je Ćavi najavio da će otići iz Barse 30. juna, nagađalo se da bi Jirgen Klop mogao da preuzme Barselonu, ali to se po svemu sudeći neće dogoditi.

Prema pisanju katalonskog "Sporta", Jirgen Klop bio je rješenje "iz sna" za Barselonu i za prvog čovjeka kluba, Đoana Laportu, ali je odlazeći menadžer Liverpula odlučio da odmori jednu sezonu. Zato se Laporta okrenuo ka njegovom zemljaku Fliku, pod čijim je vođstvom Bajern pregazio Barselonu rezultatom 8:2!

Flik je bez prošla od prošle godine, kada je napustio reprezentaciju Njemačke poslije dvije godine. Tačnije, on je dobio otkaz 10. septembra nakon poraza od Japana 1:4 u pripremnoj utakmici, što je bio treći uzastopni neuspeh Njemačke. Njegov mandat na klupi "pancera" bio je veoma neuspješan, uprkos odličnom početku i "vezanih" 10 mečeva bez poraza. Na Svjetskom prvenstvu u Kataru, Njemačka je pod njegovim vođstvom ispala u grupnoj fazi drugi put u nizu.

Prethodno je sa mnogo većim uspjehom vodio Bajern od jeseni 2019, kada je naslijedio Niku Kovača i iste sezone osvojio Bundesligu, Kup Njemačke i Ligu šampiona. Bila je to tek druga "tripleta" u istoriji Bajerna, a on je dobio priznanje UEFA za trenera godine. U proljeće 2021. on je rekao upravi kluba da želi da ode i da postane selektor, a na rastanku sa Bavarcima ostavio je za sobom učinak kakav će teško biti nadmašen - osvojio je sedam trofeja sa Bajernom (dvije Bundeslige, Kup Njemačke, Ligu šampiona, Superkup Njemačke, UEFA Superkup i FIFA Svjetsko prvenstvo sveta za klubove) i doživio samo sedam poraza. Na putu ka osvajanju titule Lige šampiona 2020. njegov tim nije doživio nijedan poraz u tom takmičenju.

Od ljeta bi pred njim mogao da bude novi izazov, na iznenađenje mnogih, jer se očekivalo da Ćavijev trenerski mandat u Barseloni bude mnogo dugovječniji nego što će biti. On je preuzeo Barselonu u novembru 2021. godine od Ronalda Kumana i prošlog ljeta vodio je tim do titule prvaka Španije. Bila je to prva Barselonina titula još od 2019. godine i sve je djelovalo bajkovito sa Ćavijem na klupi. Međutim, on će uskoro otići sa nje.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC