• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bio je najbolji u državi, a sad bos spava na ulici: Postao beskućnik, gladuje, a djeca ni da čuju za njega

Tužna sudbina poznatog fudbalera Apolinara Panijagve.

  Apolinar Panijagva živi kao beskućnik Izvor: Twitter/eldoctorpelaez/Screenshot

Na društvenim mrežama "vrti" se snimak jednog beskućnika za koga se ispostavilo da je proslavljeni fudbaler koji danas u 78. godini nažalost nema ni krov nad glavom. U pitanju je Apolinar Panijagva koji važi za jednog od najboljih napadača u istoriji Paragvaja, a koji je 1971. godine bio i najbolji strijelac kolumbijske lige u kojoj je stekao veliku slavu igrajući za Milionarios, klub sa kojim je bio i šampion, što je činio i sa Libertadom u rodnom Paragvaju.

U njegovo vrijeme, fudbal nije bio tako "bogat sport", ali i ono malo što je zaradio potrošio je "usput" i nije se obezbijedio za penzionerske dane. Zato već godinama luta paragvajskim ulicama i prosi za pomoć, a kada izgovori svoje ime - mnogima "zazvoni" u glavi i pomognu mu jer pamte priče svojih očeva i deda da je bio veliki fudbaler.

Panijagva je pored već pomenutog Libertada i Milionariosa, igrao i za Olimpiju i Guarani, dok je takođe bio i reprezentativac Paragvaja. Tokom sedamdesetih godina prošlog vijeka skupio je 18 nastupa i postigao je jedan gol, ali to nije bilo dovoljno da dobije "nacionalnu penziju" i da živi pristojno do kraja života. Nažalost, Panijagva je u sve gorem stanju, na snimku koji već duže vrijeme kruži mrežama vidi se da sjedi prljav, bez cipela i odgovara na pitanja jedne žene o uspjesima iz fudbalske karijere kojih nije bilo tako malo.

Prema izvještajima medija, tokom noći bivši fudbaler odlazi u jednu straćaru u kojoj spava, a njegova djeca ga potpuno ignorišu iako žive u komšiluku. Jedinu pomoć ima od lokalnog frizera koji ga povremeno ošiša i daje mu novac. Osim djece, ignoriše ga i država čije apele nisu čuli navijači i za sada nema nagoveštaja da će biti sklonjen sa ulice.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC