• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sudija napravio jednu grešku! Zvezda i Partizan ratuju, a ovo je zvanični izvještaj

Autor Dragan Šutvić

Završna ocjena kontrolora Dejana Delevića utvrdila je samo jedan propust arbitra Pavla Ilića u derbiju.

 Crvena zvezda Partizan jedna greška sudije  Izvor: MN PRESS

Sudija 172. "vječitog derbija" Pavle Ilić napravio je samo jednu grešku - kada je neopravdano pokazao crveni karton napadaču Partizana Ksanderu Severini u 74. minutu. Prema zvaničnom izvještaju, u koji je uvod imao "Sport klub", debitant u derbiju Zvezda - Partizan tada je prestrogo ocijenio Severinin gest rukom u jednom duelu i pokazao mu drugi žuti karton, čime je završio njegovo učešće u meču poslije samo 11 minuta.

U svim ostalim odlukama, sudija je bio u pravu.

Partizan i Crvena zvezda su 24 sata poslije derbija započeli "rat" na društvenim mrežama, u kojima su crno-bijeli ukazivali na to da su oštećeni kod gola Šerifa Endiajea i kod starta Zvezdinog veziste Hvanga na Kaluluu, ali je i gol bio regularan, a ne postignut rukom, niti je start Korejca bio za crveni karton.

Isto tako, sudija nije pogriješio kada nije dosudio jedanaesterac zbog starta kapitena Partizana Svetozara Markovića na defanzivcu Zvezde Naseru Đigi, na šta se žalila Crvena zvezda jer je lopta bila van gol-aut linije u trenutku u kojem je igrač u crno-bijelom oborio protivnika.

"Zvanična verzija, kako saznajemo, podržala je ostale odluke Pavla Ilića. Dakle, nije bilo igranja rukom Endiajea kod drugog gola Crvene zvezde, niti penala za crveno-bijele nad Đigom. U živoj igri na utakmici, koja će se pamtiti, navodno sporni detalji nisu bili ni uočljivi. Sport klub saznaje da je arbitraža novog internacionalaca, izuzev greške kod crvenog kartona, ocijenjena pozitivnom. U teškim okolnostima, skoro ratnoj atmosferi i velikom pritisku, iako u ulozi debitanta, Ilić se dobro snašao i kandidovao za naredne, takođe izazovne, utakmice na superligaškim terenima", objavio je Sport klub.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Više vijesti o vječitom derbiju

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC