• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milojevića još boli poraz od Feđe Dudića: U Srbiji se prvi put sastaju, ali znaju se iz Evrope

Dvojica trenera se prvi put sastaju u srpskom fudbalu, ali su odigrali evropski dvomeč.

 Milojević pamti poraz od Feđe Dudića u Evropi Izvor: MN PRESS

Fudbaleri Crvene zvezde nastavljaju borbu za šampionsku titulu utakmicu protiv Radničkog iz Kragujevca. Taj meč crveno-bijeli dočekuju sa prvog mjesta na tabeli, ali izabranicima Vladana Milojevića neće biti nimalo lako da savladaju Kragujevčane koji su u najboljoj formi ovog proljeća i imaju maksimalan učinak. Do tog učinka Radnički je došao sa Feđom Dudićem na klupi, a sarajevski stručnjak dobro poznaje šefa struke Zvezde.

Iako će im ovo biti prvi međusobni okršaj u srpskom fudbalu, Vladan Milojević i Feđa Dudić su odigrali evropski dvomeč. U ljeto 2021. godine, u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu igrali su Velež i AEK iz Atine, a predstavnik Bosne i Hercegovine eliminisao je grčkog predstavnika uz pobjedu u Sarajevu i trijumf nakon boljeg šutiranja penala na gostujućem terenu.

Prvi meč odigran je 22. jula, a Velež je stigao do pobjede (2:1), iako je AEK postigao prvi gol na meču. U revanšu je Grcima bila potrebna pobjeda, a do nje su stigli pogotkom u osmom minutu nadoknade. Bilo je to dovoljno za odlazak u produžetke, a zatim i do penala pošto u dodatnih 30 minuta meča nije bilo golova.

U prvoj seriji penala promašila su oba tima, u drugoj su bili precizni izvođači na obje strane, a zatim je tim Feđe Dudića imao više koncentracije. Iako je Jevgen Šakov doveo domaći tim u prednost, do kraja su tragičari postali Helder Lopez i Serhio Arauho - mostarski tim je pogocima Obrena Cvijanovića i Denis Zvonića obezbijedio prolaz u treće kolo kvalifikacija.

Dudićev tim je u narednoj rundi kvalifikacija eliminisan od Elfsborga, a ni u prvenstvu nisu imali impresivnu sezonu. Sa druge strane, Vladan Milojević je već nakon pet prvenstvenih mečev napustio klupu grčkog tima. Upisao je tri pobjede, remi i poraz, a desetak dana kasnije promovisan je kao novi trener Al-Etifaka u Saudijskoj Arabiji. 

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC