• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Razbio Srbiju, pa htio da završi karijeru: Otišao sam kod oca i rekao da ću da odustanem

Rišarlison je nakon turnira na kome je igrao u top formi pao u depresiju. U jednom momentu mislio je da je kraj.

 Rišarlison htio da završi karijeru Izvor: Profimedia

Nije po dobrom zapamtila Srbija Rišarlisona. Na Svjetskom prvenstvu je u meču Brazila i Srbije napadač Totenhema blistao i postigao je prva dva pogotka na meču, a nakon toga je imao veliku krizu. Stigao je u Totenhem za 58.000.000 evra u ljeto 2022. godine i često je kritikovan, a nakon što je na meču sa Bolivijom snimljen kako plače na klupi Brazila otkrio je šta ga muči. 

"Upravo sam igrao na Svjetskom prvenstvu, na svom vrhuncu. Dosegao sam svoj limit, znaš? Ne znam, neću da pričam o samoubistvu, ali tamo sam bio u depresiji i htio sam da odustanem. Čak i ja, koji sam se činio psihički jak. Nakon Svetskog prvenstva kao da je sve propalo", prisetio se Rišarlison. 

Ove sezone je na 23 meča za Totenhem dao 10 golova i dodao je tri asistencije, ali nakon što je njegov tim ispao od Hrvatske u četvrtfinalu Mundijala bio je na pragu da digne ruke od svega. 

"Nakon toga, kada sam se vratio u klub, prije nego što bih došao na trening, već sam želio da idem kući. Htio sam  samo da se vratim u svoju sobu jer ne znam šta mi je prolazilo kroz glavu. Čak sam otišao i rekao tati da ću da odustanem. Malo je tužno kada tako govoriš. Kroz što sam prošao nakon Svjetskog prvenstva... Ludo je otići kod svog oca, koji je sa mnom jurio za mojim snom, i reći mu: 'Tata, želim da odustanem.'"

Na kraju je riješio da potraži stručnu pomoć i kako kaže to je najbolja odluka koju je mogao da donese. Iako ranije nije vjerovao u psihoterapiju, sada je uvjeren da ga je spasila.  "Mislim da me terapeut, sviđalo se to nekome ili ne, spasio. Spasio mi je život. Prije sam mislio da su to gluposti. Nakon ovog iskustva savetujem svima koji osjećaju da im treba psiholog neka ga traže ga jer je lijepo da se tako otvoriš, da razgovaraš s tom osobom", otkrio je brazilski napadač. 

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC