• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UEFA prelomila - finale Lige šampiona 2026. godine u Budimpešti

Važna odluka evropske "kuće fudbala".

 Finale Lige šampiona 2026. godine u Budimpešti Izvor: MN PRESS

Unija evropskih fudbalskih asocijacija (UEFA) dodijelila je u sredu Budimpešti organizaciju finala Lige šampiona 2026. godine. Iako se očekivalo da istom prilikom najvažniji meč evropskog fudbala 2027. godine bude dodijeljen Milanu i San Siru, to se nije dogodilo zbog neizvjesne sudbine kultnog stadiona - doma Milana i Intera.

Uoči odluke UEFA, bilo je poznato da su Puškaš arena u Budimpešti i San Siro jedini kandidati, kao što se zna i da će finale 1. juna ove godine biti odigrano na Vembliju, a narednog proljeća, 2025, na Alijanc areni, domu Bajern Minhena.

Puškaš arena je stadion kojim se ponosi Mađarska, ima kapacitet od čak 67.215 mjesta, izgrađena je 2017. godine i nosi ime najvećeg fudbalera u istoriji te zemlje. UEFA mu je dodelila četiri zvjezdice i izgrađen je na mjestu nekadašnjeg "Nepstadiona".

Reprezentacija Srbije igrala je na njemu prošle godine u kvalifikacionoj utakmici protiv Mađarske za Evropsko prvenstvo, a navijači "orlova" uvjerili su se tada u revolucionarni sistem bezkontaktnog plaćanja na stadionu, na kojem se za keš ne može kupovati ništa. Pogledajte kako je izgledao meč Srbije na Puškaš areni: 

Na Puškaš areni 2023. godine odigrano je finale Lige Evrope, u kojem je Sevilja pobijedila Romu, u utakmici u kojoj je Nemanja Gudelj slavio trijumf sa ogrnutom srpskom zastavom, dok je u poraženom timu igrao Nemanja Matić. Takođe, pamti se i čuveni gest Žozea Murinja, koji je skinuo srebrnu medalju sa vrata poslije finala.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC