• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan izgubio rat, FSS promijenio pravilo: Crno-bijeli će biti bijesni zbog odluke sedam dana pred Superligu!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Fudbalski klub Partizan moraće da se prilagodi pravilima, pošto je Izvršni odbor FSS promijenio pravilo nedjelju dana pred novu sezonu srpskog fudbala.

 FSS donio odluku o bonus igračima u Superligi Srbije Izvor: MN PRESS

Danima je trajao mali fudbalski rat na relaciji FSS - Partizan, ali sada je poznato kakva će pravila važiti u narednoj sezoni Superlige. Nakon pokrenute inicijative da se u elitnom rangu srpskog fudbala u svakom timu nalaze po dva bonus igrača, crno-bijeli su se oglasili i jasno negodovali zbog toga. Ipak, Partizan je izgubio bitku, a Izvršni odbor FSS donio odluku da se u narednom prvenstvu klubovi oslone na dva mlada fudbalera.

"Izvršni odbor FSS prihvatio je prijedlog Zajednice klubova Super i Prve lige Srbije da u sezoni 2024/25 svaki klub mora da ima dva bonus igrača u svojoj postavi. Usvojene su Propozicije takmičenja za prvenstvo Super i Prve lige za takmičarsku sezonu 2024/25", navodi se na zvaničnom sajtu Fudbalskog saveza Srbije.

Podsjećamo, šestog jula pojavila se informacija da će u narednoj sezoni biti obavezna dva bonus igrača na šta je Partizan reagovao saopštenjem u kojem se objašnjava da se tako krši zakon! U tim trenucima Partizan je bio jedini tim koji se protivio promjeni pravila i dodavanju još jednog obaveznog bonus igrača.

Dan kasnije stigla je reakcija Fudbalskog saveza Srbije, a Partizan je u odgovoru direktno pomenuo predsjednika FSS Dragana Džajića i generalnog direktora Crvene zvezde Zvezdana Terzića. Džajiću se zatim obratio i Aleksandar Stanojević, a kada je djelovalo da su crno-bijeli blizu pobjede...

Odbor za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije nije prihvatio promjenu pravila i to je bila pobjeda Partizana, ali ona je kratko trajala. Zbog toga crno-bijeli moraju da se aktiviraju na tržištu i da pronađu fudbalera koji će biti bonus u narednoj sezoni - na jednog su već "bacili oko".

Takođe, na sjednici u petak, 12. jula donijeta je odluka o izboru članova Sudijske komisije Fudbalskog saveza Srbije koju će činiti predsjednik Dejan Santrač i članovi Boško Jovanetić, Milan Jeremić, Branko Pavlović i Vladimir Nedeljković.

(MONDO/D. N.)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC