• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sramotno ponašanje Ukrajinaca! Ogrnuli zastave, pa "kulirali" igrače Partizana - pogledajte!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Nezapamćeni potez fudbalera Dinama iz Kijeva na meču sa Partizanom.

 ukrajinci jedva pozdravili fudbalere partizana kapiten odbio Izvor: Arenasport

Trener ukrajinskog Dinama poručio je u najavi utakmice da se njegovi fudbaleri i stručni štab neće pozdraviti sa kolegama iz Partizana, a takvo sramotno ponašanje je delimično potvrđeno večeras u Lublinu. Umjesto tradicionalnog pozdrava fudbalera, kako se zagovara od kada je svijeta i vijeka, fudbaleri Dinama su ogrnuti ukrajinski zastavama samo pesnicama otpozdravili.

Kako je to trener Šovkovski objasnio dan pred utakmicu, na takav potez odlučili su se jer je Partizan igrao prijateljske utakmice u Rusiji na "Bratskom kupu", što je njima zasmetalo. Zaboravljajući da je čak i UEFA dozvolila da se igraju nezvanični mečevi sa reprezentacijom Rusije i klubovima iz ove zemlje, Šovkovski je krajnje nepotrebno digao tenziju i ponio se krajnje nesportski prema svima u Partizanu. Da zapravo nisu htjeli da se pozdrave i pesnicama su otpozdravili samo da ne bi dobili kaznu UEFA, najbolje pokazuje potez kapitena fudbalera Dinama Bujalski koji nije htio da se rukuje sa Svetozarom Markovićem iz Partizana. Pogledajte kako je to izgledalo:

Pročitajte i kompletno obraćanje trenera ukrajinskog kluba koji je saopštenjem najavio skandal na meču sa Partizanom u Poljskoj, što je na kraju i potvrdio njegov klub ignorisanjem igrača Partizana:

"Reći ću to blago, da ne razumijemo putovanje Fudbalskog kluba Partizan u Moskvu na prijateljski 'Bratski turnir', gdje su igrali seriju utakmica protiv lokalnih klubova i izrazili su znake solidarnosti sa onima koji vode agresivni i 'misteriozni' rat protiv nas, okupirajući naše zemlje, uništavajući gradove i sela. Oni ubijaju i sakate naše ljude i djecu. I povrh toga, uradili su to uprkos jasnoj odluci UEFA da izbaci ruske klubove iz svih međunarodnih takmičenja pod svojim okriljem. Ta odluka usvojena je odmah nakon početka sveobuhvatne agresije Rusije na našu zemlju", rekao je Šovkovski i potom dodao:

"Posebno nismo hteli da izdajemo bilo kakvo saopštenje za javnost u vezi sa ovim, da ne bismo podsticali neprijateljstvo prije utakmice. Ipak, ako uzmemo u obzir sve navedene okolnosti, prinuđeni smo da odbijemo sve formalnosti prije utakmice. Naša pozicija je zasnovana isključivo na potezima Fudbalskog kluba Partizan, koji je išao na taj turnir u zemlju koja napada i ubija građane naše zemlje. I smatramo da ti potezi nisu prijateljski prema našem klubu i prema našoj zemlji. Uprkos svemu izrečenom, tim je potpuno fokusiran na pripremu utakmice i na želju da pokaže svoje profesionalne kvalitete, čijem prikazivanju stremimo na utakmici protiv Partizana, potpuno prateći pravila UEFA fer-pleja".

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC