• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Teško da u Srbiji možemo da nađemo igrača kao što je Marko": Biser njemačkog velikana u Superligi, ne prestaje da trči

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Veliki srpski talenat došao iz Bundeslige u Srbiju i potpisao za Vojvodinu.

 Marko Mladenović potpisao za Vojvodinu Izvor: Eibner-Pressefoto/Wolfgang Frank / imago sportfotodienst / Profimedia

Talentovani đak njemačkog kluba Ajntraht iz Frankfurta Marko Mladenović (19) novi je član Vojvodine. On je vezni igrač i biće član novosadskog kluba u naredne četiri godine. Bez obzira na to što je rođen u Njemačkoj, u gradi Nirtingen, zbog srpskog porijekla odabrao je da igra za omladinsku selekciju Srbije, u kojoj je nastupio do sada osam puta i postigao dva gola.

Mladenović je u dresu Ajntrahta debitovao u Bundesligi u aprilu protiv Štutgarta, ali je uglavnom igrao u U-19 Bundesligi, u kojoj je imao odličan učinak od čak 20 golova i 19 asistencija na 43 utakmice.

"Vojvodina je veliki klub i Novi Sad je veliki grad, tako da sam mnogo srećan što sam došao ovdje. Imao sam pozitivne razgovore sa klubom i spreman sam na sve izazove i obaveze koje me čekaju. Uvijek sam davao sve od sebe, bio sam 11 godina u Štutgartu i potom još dvije u Ajntrahtu gdje sam i debitovao za prvi tim. Poslije razgovora sa sportskim direktorom shvatio sam da je ovo najbolja odluka za mene", rekao je Mladenović.

On je zadužio dres sa brojem 11 i biće odmah na raspolaganju stručnom štabu.

"Fizički sam potpuno spreman, radio sam sve vrijeme tokom priprema i na raspolaganju sam ekipi i stručnom štabu. Daću sve od sebe da zajedno napravimo dobre stvari i da se okrenemo utakmicama koje su pred nama", istakao je Mladenović.

Izvor: Heiko Becker / imago sportfotodienst / Profimedia

Sportski direktor Marko Jovanović rekao je da je Mladenović praćen "duže vrijeme".

"Gledali smo ga i kod selektora Srbije Krivokapića i mislimo da je to ono što nam fali, taj neki brži vezista kakav je Mladenović. Gledali smo i njegov debi u Ajntrahtu i teško da možemo ovakvog igrača da nađemo kod nas. Poslije dugih pregovora, konačno smo uspjeli da se dogovorimo", otkrio je Jovanović.

On je podvukao da je Mladenović drugačiji tip igrača od Marka Veličkovića i da kao bonus igrači neće biti međusobna konkurencija.

"Oni su drugi tip igrača, Veličković je ofanzivni vezni, a Mladenović je radilica, koji ne prestaje da trči, ima odličnu motoriku, i igra u oba smjera i kako vrijeme bude odmicalo, sigurni smo da će postati pravi igrač", istakao je Jovanović

Jovanović je najavio još pojačanja do kraja prelaznog roka. "Blizu smo potpisa sa jednim napadačem, preostala je još papirologija između klubova. Mislim da će nam se pridružiti sutra ili prekosutra, pošto ima obaveze sa svojom reprezentacijom. Takođe, pregovaramo sa još jednim ofanzivnim igračem i mislim da ćemo zatvoriti prelazni rok sa dva pojačanja", rekao je Jovanović.

On je za kraj potvrdio i da će Nemanja Krtolica ostati trener prve ekipe nakon što je vodio ekipu u derbiju protiv Partizana kao "vršilac dužnosti", poslije odlaska Božidara Bandovića.

"Imamo potpuno povjerenje u njega, dugo je u klubu i mislimo da je zaslužio ovu šansu. Na njemu je da, uz našu pomoć, da ostvarimo ciljeve sa njim", zaključio je Jovanović.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC