• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najbolji fudbaler svijeta teško povrijeđen: Kraj sezone, neće moći da igra!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Rodri je završio sezonu zbog povrede koljena, prenosi španska "Marka".

 Rodri Izvor: David Blunsden / Actionplus / Profimedia

Najbolji fudbaler Mančester sitija Rodrizavršio je sezonu zbog teške povrede na meču protiv Arsenala. Kako javlja španska "Marka", Rodriju je stradao prednji ukršteni ligament koljena, što je jedna od najtežih povreda u sportu i zbog toga bi mogao da pauzira oko devet mjeseci, zbog čega je malo izvjesno da će uopšte igrati ove takmičarske godine.

Rodri je inače jedan od glavnih kandidata za "Zlatnu loptu" zbog fantastičnih igara za Mančester siti i reprezentaciju Španije prethodne sezone, a jasno je da će njegovo odsustvo biti ogroman udarac za "građane". Sa njim na terenu, Siti gotovo da ne zna za poraz, a kolika je razlika kada ga nema - najbolje se vidjelo baš na meču protiv Arsenala. Odmah po izlasku sa terena, Arsenal je dao dva gola Sitiju, a na kraju je Gvardiolin tim uspio da izbjegne poraz (2:2).

Ipak, užasne vijesti po njih stigle su samo dan kasnije, a svakako se još u Sitiju nadaju da su ljekari pogriješili u prognozama i da ćemo Rodrija uskoro vidjeti na terenu. U suprotnom, Rodri će što prije biti operisan, najvjerovatnije u Madridu, poslije čega ga čeka dug i mukotrpan put ka oporavku.

Bivši fudbaler Atletika i Viljareala, odigrao je za Siti do sada 260 utakmica i na njima je zabilježio 26 golova i 30 asistencija. Bio je jedan od ključnih igrača Pepa Gvardiole na putu ka četiri uzastopne titule u Premijer ligi, a ima takođe i Ligu šampiona sa "građanima". Tokom ljeta je sa reprezentacijom Španije postao prvak Evrope i proglašen je za igrača turnira, pa je tako važio za prvog favorita za "Zlatnu loptu", uz Vinisijusa.

Interesantno je da je Rodri baš prethodnih dana pokrenuo inicijativu za štrajk fudbalera zbog toga što su uveliko opterećeni brojem utakmica koje samo rastu iz sezone u sezonu, pošto je FIFA "izmislila" još jedno takmičenje idućeg ljeta.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC