• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Magija" Stefana Denkovića srušila Slogu! Treća uzastopna pobjeda Igmana

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Tim iz Konjica zabilježio je u srijedu treću uzastopnu pobjedu u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

 Sloga Igman 8. kolo PL BiH Izvor: Facebook/FK Igman Konjic

Prvi meč nedjeljnog programa osmog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, igran je u Doboju, gdje su se na kraju radovali fudbaleri Igmana iz Konjica.

SLOGA - IGMAN 0:2 (0:0)
/Herić 56, Denković 74/

Junak treće uzastopne pobjede Konjičana bio je Stefan Denković, crnogorski internacionalac, koji je najprije bio asistent, a potom i strijelac za Igman na dobojskim "Lukama" i to u drugom poluvremenu.

U prvom poluvremenu viđene su samo dvije odlične šanse i to na obje strane.

Najprije je napadač Sloge Dejan Vidić nakon centaršuta Tonija Jovića glavom promašio stopostotnu priliku, a samo minut kasnije na drugoj strani mu se Mirsad Ramić revanširao gotovo na identičan način.

Početkom drugog dijela tim Vlade Jagodića je propustio sjajnu priliku za vođstvo - nakon akcije iz slobodnog udarca, kapiten Milan Milanović je sa pet-šest metara šutirao visoko iznad prečke!

Kazna za promašaj je uslijedila samo par minuta kasnije nakon "slaloma" po lijevoj stranu Stefana Denkovića, koji je potom uputio povratnu loptu, a sa 11 metara je u dobojsku mrežu smjestio Elvedin Herić - 0:1.

Odmah je Sloga uzvratila i bila blizu izjednačenja nakon slobodnjaka Tonija Jovića, koji je sa 25 metara sjajno šutirao preko živog zida, ali je goste iz Konjica spasila stativa.

I onda su izabranici Husrefa Musemića udvostručili prednost u 75. minutu nakon novog sjajnog poteza Crnogorca Denkovića. Majstorski je prošao po lijevoj strani i matirao golmana domaćih Bojana Pavlovića - 0:2.

Minut kasnije Dragan Petrović je pokazao na jedanaesterac za Slogu, međutim, nakon VAR provjere ustanovljeno je da je prije faula nad Vidićem bio ofsajd, pa je sudija iz Banjaluke promijenio odluku.

Još kad je u 79. minutu, drugi žuti, odnosno crveni karton zaradio Albin Omić i ostavio Dobojlije sa 10 igrača u polju, bilo je jasno da će konjička ekipa osvojiti sva tri boda i nastaviti seriju pobjeda.

Vrijedi napomenuti da su Dobojlije danas nastupile praktično bez pola tima - Dejan Popara je bio odsutan zbog crvenog kartona, tri žuta kartona je "odrađivao" Dejan Milićević, a povrijeđeni su Fedor Predragović, Srđan Grabež, Dejan Delić, Ognjen Šešlak, Jakov Barbarić i Srđan Mrzić.

SLOGA: Pavlović, Sadiković, Omić, Karać, Ristić, Perković, Milanović, Kvesić, Đokić, Jović, Vidić. Trener: Vlado Jagodić

IGMAN: Ćeman, Velić, A. Hebibović, Herić, Denković, K. Hebibović, Posinković, Đorić, Mešić, Buturović, Ramić. Trener: Husref Musemić

PREMIJER LIGA BiH - 8. kolo

Sloga - Igman 0:2 (0:0)
/Herić 56, Denković 74/

Posušje - Borac (18.00)

Sarajevo - Željezničar (20.30)

Utorak:

Radnik - Sloboda 2:0 (1:0)
/Pantelić 39 pen, 65/

GOŠK - Velež 0:4 (0:3)
/Mlinarić 14 pen, 35, 49, Jevtović 20/

Zrinjski - Široki Brijeg 3:0 (1:0)
/Topić 28, Mulahusejnović 82, Barišić 85/



Standings provided by Sofascore

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC