• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mladi fudbaler iz Mostara pretučen palicama u svlačionici: Da li je to razlog velikog sukoba navijača na ulicama?

Autor Haris Krhalić

Pogledajte kako je policija iskoristila suzavac i na taj način okončala nerede.

 mostar sukob navijača Izvor: Screenshot

Prije velikog večernjeg sukoba navijača u Mostaru, u nedjelju u poslijepodnevnim satima došlo je do fizičkog napada na mladog fudbaler iz ovog grada.

Naime, na stadionu "Pod Bijelim brijegom" trebala je biti odigrana utakmica 10. kola Druge lige Federacije-Jug, između HNK Kruševa i UŠS Fortuna. Međutim, zbog nemilih događaja koji su se odigrali neposredno prije utakmice, ista je odgođena.

„Pet do šest osoba, koji su nosili palice (kostolomce), ušli su u svlačionicu i nanijeli teže ozlijede jednom igraču Fortune. UŠS "Fortuna" Mostar najoštrije osuđuje huligansko ponašanje i poziva nadležne organe da preduzmu sve potrebne mjere i nađu trajno rješenje za ovakve postupke, a ne da dopuste eskaliranje kakvo se dogodilo večeras. Huligani ne trebaju slobodno šetati po gradu, a kamoli po sportskim terenima“, naveli su iz Fortune.

Nemili događaj osudili su i iz HNK Kruševo.

"Zbog nemilih scena koje su se dogodile sat vremena prije utakmice, ista je odgođena. U ovom trenutku možemo samo reći da se HNK Kruševo ograđuje od svega što ima veze s ovim događajem (pretučen je igrač Fortune od strane nama nepoznatih osoba) i da najoštrije osuđujemo svaki oblik nasilja. Zbog daljnje policijske obrade slučaja ne možemo vam reći više detalja u ovom trenutku. Zahvaljujemo se upravi i igračima UŠS Fortune na korektnosti te želimo njihovom igraču brz oporavak."

Iako službene poveznice još nema, neslužbeno se ovaj događaj povezuje sa večerašnjim većim neredom u kojem je sudjelovalo između 200 i 250 osoba. Neredi su prestali tek kada je policija iskoristila suzavac i rastjerala huligane.

Portparol Uprave policije kantonalnog MUP-a LJudevit Marić rekao je da se još utvrđuje koliko je osoba zadobilo povrede u ovom sukobu.

"Policija je u 20.25 časova dobila prijavu o narušavanju javnog reda i mira u većem obimu. Prema neslužbenim informacijama koje sada imamo, sukob se dogodio zbog iscrtavanja nekih grafita, ali o svemu ćemo detaljnije znati nakon sprovođenja svih istražnih mjera", naveo je Marić.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC