• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL rezultati: Het-trik Frajdeja, majstor Matić!

Autor mondo.rs

Superliga ima novog vodećeg na listi strelaca. Čukarički se muči sa Borcem.

 JSL rezultati: Het-trik Frajdeja, majstor Matić! Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Patrik Eze Frajdej, 22-godišnji Nigerijac koji igra u špicu Mladosti iz Lučana, novi je vodeći strelac Superlige od igrača koji su i dalje u Srbiji.

U utakmici, koju je trener Mladosti Nenad Milovanović nazvao "ključnom" u drugom delu sezone, zbog dva poraza ovog proleća od Jagodine (2:3) i Vojvodine (2:1), domaći po kiši i vetru vodili su rezultatom 3:0, ali je trenutno 3:2.

Sva tri gola postigao je "Petak", koji je sada na 11 golova u Superligi.

Frajdej je dva od tri gola dao sa bele tačke, prvo u 10, pa u 59. minutu, dok je u međuvremenu, u 26. minutu, postigao pogodak sa šest metara udaljenosti posle lepe akcije cele ekipe.

Frajdej ("Petak") je, računajući igrače koji ove zime nisu otišli, preskočio Mijata Gaćinovića iz Vojvodine koji ima devet golova na svom kontu. Međutim, ako brzonogi Nigerijac namerava da postane golgeter Superlige za sezonu 2014/15, moraće da postigne još najmanje četiri golova, jer je Petar Škuletić otišao iz Partizana u Lokomotivu iz Moskve sa 14 pogodaka u prvom delu prvenstva.

Inače, ekipa Mladosti prolećni deo Superlige nastavlja bez kapitena Nemanje Milunovića, koji je dan pre utakmice sa Spartakom pronašao inostrani angažman. On je potpisao trogodišnji ugovor sa prvakom Belorusije, BATE Borisovim.

Kada su svi pomislili da je Mladost rešila stvar, Đorđe Ivanović je dao dva gola za pet minuta, prvo je u 77. minutu iskoristio grešku Ljuba Nenadića i smanjio na 3:1, a potom u 82. preciznim udarcem s desne strane završio tečnu akciju "golubova".

Drama ni iz čega.

U Kragujevcu, Radnički je vodio od 7. do 79. minuta, zahvaljujući golom iskusnog Dragana Milovanovića, ali je Novi Pazar "stegao" rivala u finišu i preko Vladimira Radivojevića izjednačio rezultat, a potom mogao i da povede, ali je Žarko Trifunović u narednom napadu bio na visini zadatka - 1:1.

Minut ranije, nije mogao ništa kada je centaršut sa desne strane preskočio celokupnu odbranu "đavola" i pogodio čelo Radivojevića, koji je dao gol i u prošlom kolu u porazu kod kuće od Čukaričkog.

Drugi, niški Radnički, poveo je protiv Jagodine golom Pavla Popare u 4. minutu.

Popara je postigao divan gol, udarcem sa 20 metara udaljenosti, kojim je loptu "spakovao" u sam gornji ugao gola gostiju.

Fudbaleri Čukaričkog, koji su se s četiri uzastopne pobede umešali u borbu za titulu prvaka, napadali su svih 45 minuta odbranu Borca iz Čačka, međutim "zebre" su uspele da se odbrane do odlaska na odmor.

Ne i duže od toga.

U 50. minutu, superligaški majstor fudbala Igor Matić zatresao je mrežu gostiju iz slobodnjaka, sa oko 20 metara, rutinski u stilu Andree Pirla. Matić je postigao osmi gol u Superligi, a 11. u sezoni - 1:0 na Brdu.

Svaki put kada je kapiten Čuke dao gol, bilo u Ligi ili Kupu, njegov tim je pobedio.

Međutim, 16 minuta kasnije, "sevnula" je kontra Borca, koji je jedan od najopasnijih timova lige u tom segmentu igre. Ognjen Ožegović možda je šutirao, možda asistirao sa desne strane, ali je svakako pronašao Uroša Đerića na "drugoj stativi", koji je uneo loptu u mrežu za 1:1.

Fudbaleri Rada takođe su dugo opsedali gol Voždovca, a do mreže stigli posle sat vremena igre i to preko iskusnog centarfora Borka Veselinovića.

Drugim golom u sezoni, u 60. minutu, Veselinović je doveo Rad u vođstvo od 1:0 i približio ga trećoj uzastopnoj pobedi od početka prolećnog dela prvenstva.

REZULTATI 18. KOLA:

U subotu:

Mladost - Spartak 3:2
/Frajdej pen 10, 26, pen 59 - Ivanović 77, 82/

Rad - Voždovac 1:0
/Veselinović 60/

Radnički 1923 - Novi Pazar 1:1
/Milovanović 4 - Radivojević 79/

Radnički Niš - Jagodina 1:0
/Popara 7/

Čukarički - Borac 1:1
/Matić 50 - Đerić 66/

Donji Srem - Partizan 17.00

Crvena zvezda - Vojvodina 18.00

U nedelju:

OFK Beograd - Napredak 14.30

TABELA: Partizan 40, Zvezda 36, Čukarički 34, Vojvodina 33, Jagodina 24, Novi Pazar 23, OFK Beograd 23, Rad 22, Spartak 21, Mladost 19, Napredak 19, Donji Srem 19, Voždovac 17, Borac 16, Radnički Niš 14, Radnički 1923 10.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC