• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hajduk - Dinamo: Penal u 93, crveni karton!

Autor mondo.rs

Burno je bilo pred oko 17.500 ljudi na Poljudu. Umalo da ne izbiju nemiri na kraju. Tužna tradicija Hajduka u mečevima sa Dinamom - nastavljena...


Kao retko kad od otcepljenja Splićani su fudbalski razbili Zagrepčane, a onda...

"Vječni derbi" Hrvatske, 99. u prvenstvu od raspada SFRJ, imao je buran kraj iako je završen rezultatom...

Hajduk Split - Dinamo Zagreb 0:0.

Kao retko kada od raspada stare države, Hajduk je fudbalsku "ubio" Dinamo, moglo je da bude i 3:0, možda i 4:0 da na golu Zagrepčana, koji su u sredu uveče pobedili Arsenal u Ligi šampiona na Maksimiru (2:0) nije bilo Portugalca Eduarda.

On je činio čuda i nervirao veći deo od 17.500 navijača na Poljudu, dva-tri puta bukvalno je "vadio loptu" iz gola i spuštao Torcidu na zemlju, a onda...


Igrao se 93. minut kada je neugodni napadač Dinama Sudani krenuo u sprint između dvojice štopera "bilih", Milovića i Velaskeza, jedan je uspeo da skloni loptu ispred Sudanija, a drugi ušao u duel s njim i oborio ga, što je bio povod za sudiju Bruna Marića da pokaže na belu tačku i umalo izazove nerede na stadionu...

Međutim, s obzirom na to da Marić ne bi pogrešio i da nije dosudio najstrožu kaznu za tim Zorana Mamića i pritom isključio Velaskeza, pravda je zadovoljena jer je Čileanac Anđelo Enrikez promašio čitav gol i razgalio tribine u Splitu.


Gosti su uputili svega pet šuteva ka golu Lovrea Kalinića, koji je intervenisao samo dva puta i to nisu bili "strašni" udarci "modrih", osim onog iz 2. minuta utakmice kada je Sudani uzdrmao prečku. S druge strane, Hajduk je 16 puta tukao ka "vratima" Eduarda, devet puta precizno, devet puta je Eduardo izlazio kao pobednik iz tih duela!

Prilike su imali Juranović, Balić, Tudor, Džeferson, ali je portugalski golman Eduardo sve uspeo da odbrani.

Trener Hajduka Damir Burić tada je odahnuo, iako rezultat 0:0 ostavlja "Mamićeve" na čelu tabele sa 20 bodova iz deset odigranih kola (5-5-0). Hajduk ostaje sa 17 (4-5-1), a na potezu je Rijeka koja ima 17 bodova i meč manje.

Ovo je bio 99. prvenstveni derbi od nastanka HNL, a skor je sada 33-19-21. Istorijski gledano, računajući i sve utakmice u staroj državi, ovo je bio 202. derbi u svim takmičenjima, a skor je sada 85-52-65 za "modre" iz Zagreba.


Hajduk je imao više titula u SFRJ (9:4), ali je od tada dominaciju uspostavio Dinamo (17:6), uz deset uzastopnih titula prvaka Hrvatske. Od 2010. godine, Hajduk je samo jednom pobedio Dinamo, golovima Pašalića 14. septembra 2013. godine, kada je na Poljudu bilo 2:0. Pre i posle toga – skor je 13-6-1 za Dinamo, računajući i današnji remi.

Dinamo i Hajduk su već 19. septembra odigrali i drugi derbi ove sezone, a kao i u prvom koji se igramo sredinom jula, ni sada nije bilo pobednika. Međutim, tim Zorana Mamića produžio je svoju seriju nepobedivosti na 44 utakmice.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC