• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: "Il Capitano" #300

Autor mondo.ba

Legendarni kapiten Rome Frančesko Toti protiv Sasuola postigao je 300. gol u karijeri za jedini klub u kojem je igrao. Ipak, jubilej nisu ispratili njegovi saigrači, koji su razočarali i odigrali samo 2:2. Prva pobjeda Juventusa.

Roma nikada na "Olimpiku" nije savladala Sasuolo (prethodne dvije sezone 1:1, 2:2), a tradicija je nastavljena i ovog popodneva.

Ipak, duel četvrtog kola Serije A ostaće upisan u istoriji po 300. golu legendardnog kapitena "vučice" Frančeska Totija.

Trener Rimljana Rudi Garsija odlučio je da "prošara" ekipu, a veoma dobra ekipa Sasuola znala je to da kazni.

"Neroverdi" u prvom poluvremenu konstantno su prijetili, a u 22. minutu stigli su do prednosti. Sjajnu akciju napadačke linije gostiju golom je krunisao Gregori Defrel.

Ipak, nije dugo trajalo vođstvo Sasuola. Katastrofalno je u 36. minutu pogriješio čuvar mreže gostiju Andrea Konsilji, predao loptu Miralemu Pjaniću, koji je odmah dodao do kapitena Frančeska Totija, a ovaj elegantno pospremio loptu u mrežu.

Ipak, jubilarni, 300. gol "Il Kapitana" u dresu "vučice" u svim takmičenjima postignut je iz očigledne ofsajd pozicije.

...
Izvor: YouTube

Dijete Rome, Mateo Politano, koji je na pozajmici u Sasuolu, sa velikom željom istrčao je na "Olimpiko", a u samom finišu prvog poluvremena iskoristio je uspavanost odbrane domaćih i lijepom varkom prevario čuvara mreže Rome Morgana De Sanktisa i donio novo vođstvo svom timu.

Samo četiri minuta igre u nastavku bilo je potrebno Rimljanima da po drugi put izjednače. Korner je izveo Toti, Frančesko Aćerbi nakratko je odbio loptu na dvadesetak metara od Konsiljijevog gola, a onda je spektakularan volej ljevicom uhvatioMohamed Salah i pogodio za 2:2.

...
Izvor: YouTube

Egipćanin je prije ovog gola imao tri odlične prilike u prvih 45 minuta, ali nije uspio da nadmudri golmana Sasuola, koji je sa nekoliko odličnih intervencija spašavao svoj gol.

Nekadašnji igrač Rome Euzebio di Frančesko, koji sa klupe sa dosta uspjeha predvodi Sasuolo, još jednom je nadmudrio Garsiju i upisao već osmi bod u sezoni, na koliko ostaje i vicešampion iz Rima.

Šampion Juventus tek u četvrtom kolu slavio je prvi trijumf, a centralna figura meča bio je Pol Pogba.

U 37. minutu mladi Francuz je šutirao sa dva metra, lopta je pogodila prečku, a onda i golmana Đenove Eugenija Lamanu i završila u golu.

...
Izvor: YouTube

Da nevolja nikad ne dolazi sama, pokazao je defanzivac domaćih Armando Ico samo šest minuta kasnije, kada je zbog drugog žutog kartona morao da napusti teren.

Juventus je prednost igrača više iskoristio u 60. minutu. Dosuđen je penal za "staru damu", Pogba je preuzeo odgovornost i izveo ga na više nego zanimljiv način. Nakon laganog trčkaranja, koje je potrajalo nekoliko sekundi, donio je šampionu dva gola prednosti.

...
Izvor: YouTube

Iskusni lisac Fabio Kvaljarela sa dva gola osigurao je trijumf Torinu protiv Sampdorije, Bolonja je minimalcem slavila protiv Frozinonea, koji ostaje "fenjeraš" i jedina ekipa bez bodova u Seriji A.

U duelu Atalante i Verone viđen po jedan jedan pogodak na obje strane, a Boško Janković meč je završio prije ostalih, s obzirom da je isključen u 79. minutu.

SERIJA A - 4. KOLO:

Atalanta - Verona 1:1 (0:0)
/Morales 89 - Pisano 90+7/

Bolonja - Frozinone 1:0 (1:0)
/Munije 27/

Đenova - Juventus 0:2 (0:1)
/Lamana 37 autogol, Pogba 60 penal/

Roma - Sasuolo 2:2 (1:2)
/Totti 36, Salah 49 - Defrel 22, Politano 44/

Torino - Sampdorija 2:0 (2:0)
/Kvaljarela 18, 24/

Kjevo - Inter 0:1 (0:1)
/Ikardi 42/

Karpi - Fiorentina (18.00)
Napoli - Lacio (20.45)

U subotu:

Udineze - Empoli 1:2 (1:0)
/Zapata 19 - Paredes 73, Makarone 90+2/

Milan - Palermo 3:2 (2:1)
/Baka 21, 75, Bonaventura 40 - Hiljemark 32, 73/

TABELA: Inter 12, Torino 10, Roma 8, Sasuolo 8, Kjevo 7, Sampdorija 7, Atalanta 7, Palermo 7, Fiorentina (-1) 6, Lacio (-1) 6, Milan 6, Juventus 4, Empoli 4, Đenova 3, Bolonja 3, Udineze 3, Napoli (-1) 2, Verona 2, Karpi (-1) 1, Frozinone 0.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC