• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO: Nova odlaganja, Zvezda i Čuka u problemu!

Tereni u Lučanima i Novom Pazaru i dalje nisu spremni, pa su utakmice zakazane u vreme kada će nastupati reprezentacije Srbije, Crne Gore, Makedonije...

 MONDO: Nova odlaganja, Zvezda i Čuka u problemu! Izvor: MN PRESS

Zbog poplava odložene utakmice 26. kola Superlige, Mladost Lučani – Čukarički i Novi Pazar – Crvena zvezda, definitivno neće biti odigrane u utorak, 15. marta, jer su dva stadiona i dalje potopljena.

Jedan bukvalno, onaj u Lučanima, drugi ne baš, ali je danas utvrđeno da zbog padavina za vikend ni u Novom Pazaru ne postoje uslovi za odigravanje fudbalske utakmice.

MONDO saznaje da je Zajednica Superlige kontaktirala klubove i da su se na četiri adrese složili da se (-1) na tabeli izbriše u prvom slobodnom terminu, a to je 23. mart.

Slobodnom, kada su u pitanju domaća takmičenja, Superliga i Kup Srbije, ali daleko od toga da 23. marta neće biti fudbalskih aktivnosti. Konkretno, najteže bi pogođena mogla da bude Crvena zvezda, s obzirom na to da su na redu utakmice seniorske, mlade i omladinske reprezentacije Srbije, a da igraju i Crna Gora i Makedonija i Portugal, u kojem se ovih dana piše o mogućnosti da Ugo Vijeira bude nagrađen pozivom u nacionalni tim.

Selektori bi treneru Miodragu Božoviću mogli da uzmu Marka Petkovića, Marka Grujića, Mihaila Ristića, Aleksandra Kataija, Sava Pavićevića, Davida Babunskog i Vijeiru, međutim našem portalu nezvanično je potvrđeno da su se u Ljutice Bogdana saglasili da gostovanje Novom Pazaru odrade na dan prijateljske utakmice u Poznanu između Poljske i Srbije.

Dva dana kasnije mlada reprezentacija igraće sa Andorom zvaničnu utakmicu kvalifikacija, a u to vreme će se i omladinska reprezentacija boriti sa Francuskom, Crnom Gorom i Danskom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj.

Seniore posle Poznana očekuje i duel sa Estonijom u Talinu, tri dana kasnije, dok "orlići" posle Andore igraju u Španiji i prijateljsku utakmicu sa Holandijom.

Neće samo Božović čekati spiskove selektora zaposlenih u FSS, kao i u regionu, jer je i Čukarički u prethodnom periodu slao veliki broj igrača u mlađe selekcije reprezentacije Srbije i ne samo Srbije. Staniša Mandić postao je standardan reprezentativac Crne Gore, Branislav Janković zabeležio je tri nastupa za "sokolove", Andrija Pavlović bio je pozivan za mlađe selekcije FSS, kao i golman Nikola Petrić, Filip Stojković je standardan među "orlićima", dok je Nemanja Radonjić uvek potencijalni kandidat...

Konkretno, Crna Gora selektora Ljubiše Tumbakovića igra prijateljsku utakmicu sa Grčkom, u gostima, 24. marta, a dan ranije Makedonija selektora Igora Angelovskog sastaje se sa Slovenijom, u gostima, takođe u prijateljskom duelu.

Ove nedelje nije bilo moguće nadoknaditi mečeve otkazane uoči vikenda 12. - 13. mart, narednog je redovno, 27. kolo, a potom sledi pauza do početka aprila. Videćemo hoće li FSS izaći u susret superligašima i poštedeti potencijalne reprezentativce bar do 23. marta, posle čega bi oni mogli da se priključe odgovarajućim timovima.

Utakmica Novi Pazar – Crvena zvezda trebalo bi, ako ne bude novih promena, da bude prenošena uživo na kanalima Arene sport u sredu, 23. marta, s početkom u 15 časova, verovatno bez prisustva gostujućih navijača.

U sredu (prekosutra) u prvim polufinalnim mečevima Kupa Srbije, od 14 časova, sastaju se Javor – Borac i Partizan – Spartak, a potom u subotu i nedelju biće odigrani mečevi 27. kola Superlige: Borac – Rad, Crvena zvezda – Spartak, Čukarički – Partizan, Voždovac – Jagodina, Javor – Metalac, OFK Beograd – Vojvodina, Radnički Niš – Novi Pazar i Radnik – Mladost.

Tabela: Crvena zvezda (-1) 71, Borac 43, Partizan 42, Čukarički (-1) 41, Radnički 41, Vojvodina 39, Radnik 34, Javor 31, Mladost (-1) 31, Metalac 28, Novi Pazar (-1) 26, Spartak 23, OFK Beograd 23, Jagodina 22, Rad 21.

*napomena: Spartak je kažnjen oduzimanjem dva boda odlukom Disciplinske komisije FSS.


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC