• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ugo Vijeira: Da pomognem Ronaldu da osvoji EURO!

Zvezdin Portugalac Ugo Vijeira ne krije da priželjkuje da mu zazvoni telefon, a da sa druge strane bude selektor njegov reprezentacije Fernando Santoš. Govorio je i o Ronaldu, kako su ga primili u Srbiji i o večitom derbiju.

 Ugo Vijeira o Kristijanu Ronaldu Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Nije bilo potrebno mnogo vremena Ugu Vijeiri da "priraste za srce" navijačima Crvene zvezde, a tome je naročito pomogao broj golova koje je postigao u dresu crveno-belih. Od 17 koliko je do sada postigao, tri se naročito ističu - pošto su "došla" u večitom derbiju.

Odlična statistika, a manjak golgetera u nacionalnom timu Portugala, bio je povod da mediji iz ove zemlje na Iberijskom poluostrvu često pišu o Ugu Vijeiri. Zanimljiva sudbina momka iz Barselosa koji je karijeru počeo u Santa Mariji, pa bio i u francuskom Bordou, a potom dobrim partijama u Žil Visenteu zainteresovao i veliku Benfiku.

Nije imao sreće da se nametne u "orlovima", pa je nakon nekoliko pozajmica po Španiji i Portugalu završio u Rusiji, u moskovskom Torpedu, odakle je letos stigao u Crvenu zvezdu.

Njegova najbolja sezona u karijeri, bez obzira na to što se radi o srpskoj Superligi, zainteresovala je mnoge u Portugalu.

Da li bi mogao da se nađe na spisku Fernanda Santoša za prijateljske utakmice sa Bugarskom i Belgijom, pitali su ga novinari portugalskog portala "Zerozero"...

Zastao je, pa se nasmejao.

"Zaista ne znam. Komplikovana je situacija. Ne mogu se moje brojke porediti sa Ronaldovim, nema tu poređenja. Nastaviću da dajem golove, a da li će me selektor pozvati - ne znam. Znam samo da ću nastaviti da postižem golove", poručio je za početak Vijeira.

Ispričao je da ga iz nacionalnog tima niko nije kontraktirao za sada.

"Voleo bih da pomognem mojoj zemlji da osvojimo Evropsko prvenstvo, voleo bih da Ronaldo osvoji titulu sa reprezentacijom, a bilo bi sjajno kada bih i ja mogao da pomognem. Ali, za sada, niko me nije kontaktirao", kazao je on.

Portugalce ja naročito zanimalo kakav se to fudbal igra u Srbiji, odnosno, da li je istina ono što se priča u "navijačkim" krugovima kada je u pitanju "večiti derbi". Govorio je samo najlepše o susretima Crvene zvezde i Partizana...

"Jedan moj prijatelj je išao da gleda duel Bešiktaša i Galatasaraja i kazao je da je bilo neverovatno. Drugi je gledao Olimpijakos - Panatinaikos. To su sjajne utakmice, "vrući derbiji" kao što su dueli Benfike i Sportinga ili Benfike i Porta. Ali, ništa nije kao ovaj u Srbiji...", ispričao je Vijeira.

Objasnio je i zbog čega.

"To je neobjašnjiva atmosfera. Neverovatno je. Kao erupcija vulkana. Išao sam da gledam i košarkašku utakmicu pre nedelju dana, pred 20 hiljada ljudi. Odjednom su svi počeli da skandiraju moje ime. Ovde se zaista osećam specijalno", kazao je on.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC