• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otac fudbalera predsjedniku Hajduka prijetio smrću

Autor Anadolija

Fizički i verbalno, uz prijetnje smrću danas je nešto nakon 10 sati u svom uredu na stadionu Poljud u Splitu napadnut Ivan Kos, predsjednik Uprave HNK Hajduk

 Fizički i verbalno, uz prijetnje smrću, danas je nešto nakon 10 sati u svom uredu na stadionu Poljud u Splitu napadnut Ivan Kos, predsjednik Uprave Hrvatskog nogometnog kluba (HNK) Hajduk, saopšteno je iz HNK Hajduk.

Predsjednika Uprave HNK Hajduk napao je tokom sastanka roditelj jednog prvotimca koji je bio u pratnji dvojice saradnika od kojih se jedan predstavio kao zastupnik igrača.

"Za danas je roditelj zatražio sastanak s predsjednikom Uprave HNK Hajduk. Razgovor od strane roditelja i saradnika s jedne strane, te predsjednika Uprave HNK Hajduk išao je isključivo u smjeru nezadovoljstva statusom sina u prvoj momčadi HNK Hajduk, a nakon što mu je u više navrata ponovljeno kako pritisaka na trenera prve momčadi HNK Hajduk neće i ne smije biti, zatražen je i raskid ugovora na štetu kluba. S obzirom na to da taj igrač HNK Hajduk ima profesionalni ugovor i ne postoji nikakva pravna osnova za raskid na štetu kluba (klub mu ispunjava sve obveze iz ugovora), predsjednik Uprave HNK Hajduk je u cilju zaštite kluba tu informaciju ponovio roditelju i saradnicima. Nakon što u nekoliko navrata nije udovoljeno njegovom zahtjevu roditelj je fizički nasrnuo na predsjednika Uprave HNK Hajduk, potom i verbalno. Daljnji fizički kontakt spriječio je jedan od dvojice prisutnih saradnika", istaknuto je u saopštenju za javnost HNK Hajduk.

U nekada renomiranom splitskom klubu navode i da "je spomenuti roditelj i ranije, u nekoliko navrata verbalno vršio pritisak prema uposlenicima HNK Hajduk, a danas je situacija kulminirala incidentom na koji je Hajduk morao reagirati".

"Sve je prijavljeno policiji koja je izvršila uviđaj te je podnesena i kaznena prijava prijetnje", tvrde u HNK Hajduk, dodavši:

"HNK Hajduk osuđuje svaki oblik nasilja, a istovremeno neće dopustiti i niti jedan oblik pritiska prema stručnom stabu prve i druge momčadi, trenerima svih selekcija Akademije kluba, te općenito uposlenicima ili Upravi kluba".

Prema nezvaničnim i nepotvrđenim informacijama, predsjednika Hajduka napao je otac igrača Frane Vojkovića, kojeg je policija privela i protiv kojeg će biti podnesena "kaznena prijava za prijetnju".

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC