• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SUPERLIGA: Zvezda u prilici da "overi" jesen

Autor mondo.rs

Crveno-beli u prilici da pobedom protiv Radničkog iz Niša obezbede prvo mesto uoči prolećnog dela sezone.

 SUPERLIGA: Zvezda u prilici da "overi" jesen Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

U 20. kolu Superlige Srbije očekuju nas dva derbija. Prvi u subotu od 18 časova, kada će se na stadionu Rajko Mitić sastati Crvena zvezda i Radnički iz Niša, a drugi u nedelju od 17.30, kada na Banovom brdu igraju Čukarički i Partizan.

Lider prvenstva i aktuelni šampion, Crvena zvezda, ima priliku da pobedom ili remijem sa Nišlijama obezbedi prvo mesto uoči prolećnog nastavka sezone, pošto dva kola pre zimske pauze, ekipa Miodraga Božovića ima šest bodova više od Partizana i Vojvodine.

Utakmica sa Nišlijama, koji u Beograd dolaze posle tri poraza i dva remija, za neke igrače u crveno-belim dresovima biće poslednja na najvećem srpskom stadionu, jer će tokom zime promeniti klub, a možda čak i za trenera Miodraga Božovića, koji je sam nedavno pokrenuo temu o mogućem odlasku iz kluba.

Sve to moglo bi da bude dodatan motiv domaćem timu, ali svakako će igrači Crvene zvezde pokušati da se iskupe kod svojih navijača za prethodni remi na "Marakani" protiv Mladosti iz Lučana (2:2).

Zanimljivo će biti i dan kasnije na stadionu Čukaričkog, de će Gordan Petrić, koji je svojim dolaskom na mesto trenera uspeo da probudi ekipu, voditi "brđane" protiv svog nekadašnjeg kluba, u kojem je ostavio trag i kao igrač i kao funkcioner.

Petrić je preporodio Čukarički, koji sada ne brine za opstanak, ali je i dalje daleko od gornjeg doma, a više puta su u klubu isticali da je i ove sezone cilj plasman na evropsku scenu. 

Zato, nema sumnje da će "brđani" pokušati da iznenade crno-bele, koji su samo dva puta pobedili u poslednjih šest međusobnih duela sa Čukaričkim, Tri puta su izgubili, a jednom je bilo nerešeno.

Premijernu utakmicu 20. kola igraju Javor i Vojvodina u Ivanjici. Jasno je da su gosti favorit, ali moraće igrači Nenada Lalatovića to da pokažu i na terenu.

SUPERLIGA, 20. kolo:

petak:

Javor - Vojvodina (17.00, Arena Sport 1)

subota:

Borac - Radnik (13.00)
Metalac - Voždovac (13.00)
Napredak - Mladost Lučani (13.00)
Rad - Novi Pazar (13.00)
Spartak - Bačka (13.00)
Crvena zvezda - Radnički Niš (18.00, Arena Sport 3)

nedelja:

Čukarički - Partizan (17.30, Arena Sport 1)

TABELA: Crvena zvezda 48 bodova, Partizan 42, Vojvodina 42, Napredak 34, Mladost 32, Radnički Niš 29, Spartak 29, Javor 26, Rad 21, Voždovac 21, Metalac 20, Čukarički 20, Radnik 20, Bačka 14, Novi Pazar 12, Borac Čačak 9.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC