• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Veče Uroša Đurđevića: Rekord, het-trik, pobeda!

Autor mondo.rs

Sjajna partija napadača crno-belih Uroša Đurđevića na Banovom brdu koji je sa tri pogotka "sam" savladao Čukarički za nova tri boda Partizana.

 Veče Uroša Đurđevića: Rekord, het-trik, pobeda! Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS


Ovo je bilo veče Uroša Đurđevića!

Mladi napadač Partizana imao je svoj "šou" na Banovom brdu gde su crno-beli gostovali Čukaričkom u poslednjem meču 20. kola Superlige.

"Sam" je pobedio "brđane", pošto je postigao sva tri pogotka!

Već u desetoj sekundi je doveo svoj tim u vođstvo, što je rekord i najbrži gol u istoriji domaćeg prvenstva, da bi u nastavku, pogodio još dvaput, za drugu prednost svog tima pošto je Čukarički u međuvremenu izjednačio iz jedanaesterca koji je izborio, a onda i realizovao Ognjen Ožegović u 35. minutu meča.


Baš taj gol kao da je probudio igrače Partizana, koji su, prema rečima trenera Marka Nikolića već u desetoj sekundi pomislili da su "već rešili meč", a dobar nalet pretvorio se i u golove.

U 51. minutu Uroš Đurđević sjajno reaguje na odličan pas Valerija Božinova i lobuje Petrića, da bi već u 60. minutu stigao i do het-trika, prvog u dresu Partizana. Oslobio se čuvara, šutirao sa ivice kaznenog - i postigao golčinu, najlepši pogodak na meču.

Ekipa Čukaričkog do finiša meča nije pokazala mnogo i sa novim porazom ostaje na 12. mestu. Partizan je sada "samostalan" na drugom mestu sa 45 bodova, šest manje od Crvene zvezde.

ČUKARIČKI - PARTIZAN 1:3 (1:1)

Tim Marka Nikolića je ovim trijumfom stigao do 14. pobede u poslednjih 16 utakmica, uz dva remija, i u poslednjem kolu jesenjeg dela šampionata, protiv Spartaka, želi i tu jubilarnu 15. U jednoj pravoj takmičarskoj utakmici na "Banovom brdu" Partizan je mnogo bolje odigrao u drugom poluvremenu kada je konačno povratio posed lopte.

Izvor: MN PRESS



Zanimljiv je podatak da je tim Gordana Petrića u prvom poluvremenu čak 61% vremena imao loptu u svom posedu, a naročito opasni su bili od gola Đurđevića do gola Ožegovića.

U tom periodu su šanse imali Aleksandar Jevtić i Obeng Regan, a sve se završilo startom Nemanje Miletića u šesnaestercu nakon kog Milorad Mažić nije imao dileu i pokazao je na jedanaesterac.

Od tog pogotka kao da je Partizan bio svestan da mora da zaigra bolje ako hoće pobedu.

I jeste... Razigrao se Leonardo, ali su na golove morali da sačekaju do nastavka kada je Uroš Đurđević za devet minuta doneo pobedu, a ujedno je stigao i do devetog pogotka ove jeseni u dresu Partizana.

Do kraja su šansu dobili i mladi napadači Vlahović i Jovanović.

Problem za Gordana Petrića je i to što su Kajević i Srnić meč napustili zbog povrede, što će biti problem pred meč u sredu protiv Vojvodine u Novom Sadu.

Cukaricki - Partizan
Izvor: YouTube


ČUKARIČKI:
Petrić – Bulatović, Mašović, Pjasentin, Živković - Srnić (od 50. Tomić), Lagator, Regan (od 72. Mandić), Kajević (od 60. Matić), Jevtić – Ožegović.

PARTIZAN:
Kljajić – Vulićević, Ostojić, Milenković, Miletić – Jevtović, Everton, Leonardo, Janković (od 75. Mihajlović) – Božinov (od 82. Vlahović) i Đurđević (od 89. Jovanović).

N A J A V A

Ni Čukarički ni Partizan nisu dobro počeli sezonu.

Međutim, brza smena na početku i dolazak Marka Nikolića potpuno je probudio crno-bele koji u poslednjih 15 utakmica ne znaju za poraz; štaviše - upisali su 13 pobeda i samo dva remija, pa je jasno da su veliki favorit protiv "brđana" kojima je trebalo daleko više vremena da se "probude".

Trenutni rezultat: Čukarički - Partizan 1:3!

Gordan Petrić je imao mnogo posla kako bi znatno promenjenu ekipu u odnosu na prošle sezone pre svega mentalno pripremio, a Čukarički je počeo da beleži bolje rezultate tek od kraja oktobra.

Bivši fudbaler i član Skupštine Partizana upozorio je da njihov današnji protivnik ne igra "bogzna kakav, ali veoma siguran fudbal" dok Marko Nikolić opominje ekipu da "niko ne sme da želi pobedu više od njih".

Crno-beli su bez Alena Stevanovića, koji je "izgubljen" za ovu polusezonu, dok na klupi nema ni Gregorija Balažica i Nikole Đurđića. Talentovani Dušan Vlahović i Đorđe Jovanović su tu.

U prvom meču sezone Partizan je slavio 1:0 (1:0) golom Valerija Božinova.

Meč sudi Milorad Mažić.

IZ MINUTA U MINUT:

90+3' - KRAJ! Pobeda Partizana 3:1!

90+2' - Umalo gol Đorđa Jovanovića nakon pokušaja Bojana Ostojića.

89' -
Ovacije za Uroša Đurđevića koga menja Đorđe Jovanović. Opasan pokušaj Evertona!

82' -
Dušan Vlahović dobija šansu umesto Valerija Božinova, a Ožegović se previja od bolova.

81' -
Malo toga se dešava u ovim trenucima, pao je tempo.

75' - Prva izmena u Partizanu - Mihajlović menja Jankovića.

72' -
Poslednja promena u Čukaričkom, Regana menja Mandić.

67' - 
Božinova neće i neće. Nije pogodio još od Voždovca na "Krovu", a sada šutira nekoliko centimetara pored gola Petrića.

61' - Gol! Đurđević! Za 3:1!

Fantastičan pogodak Uroša Đurđevića, najlepši do sada. Oslobodio se Lagatora, namestio se na ivici kaznenog prostora, i onda strašnim udarcem po treći put savladao Petrića.


Ovo je njegov deveti gol u Superligi.

Djurdjevic 3:1
Izvor: YouTube


60' -
Igor Matić menja Asmira Kajevića, takođe zbog povrede.

56' - Ožegović! Brani Kljajić!

Živković čeka i čeka na levom boku da ga njegovi saigrači primete, a kada ga primete – on šalje lopte za dobre šanse. Po treći put na ovom meču poslao je sjajan pas sa krila i pronašao Ožegovića na pet metara, ali brani Kljajić!

50' - Đurđević! Gol! 2:1 za Partizan!

Crno-beli su daleko bolje ušli u nastavak meča, a Uroš Đurđević ponovo fantastično reaguje i dovodi svoj tim po drugi put na meču u vođstvo. Fantastična lopta Valerija Božinova kojom je "izbacio" svog partnera iz napada na Petrića završila se pogotkom.

Nije čekao prijem, odmah je pokušao lob, i to spoljnom, i savladao golmana Čukaričkog!

uros djurdjevic 2:1
Izvor: YouTube


49' - 
Dušan Lagator dobija žuti karton zbog faula nad Đurđevićem. Dragoljub Srnić izlazi iz igre zbog povrede, a menja ga Marko Tomić.

46' - Uroš Đurđević u šansi i u prvom minutu drugog poluvremena, nakon pasa Leonarda, ali nakon remplovanja sa Pjasentinom napadač Partizana pada. Milorad Mažić nije ovo okarakterisao kao faul za najstrožu kaznu, igra se nastavlja...

46' -
Počelo je drugo poluvreme, bez promena u sastavima.

- Ovako je izgledala statistika posle prvih 45 minuta, iznenađuje podatak da je Čukarički dominirao u posedu lopte, čak 61% vremena je lopta bila u njihovim nogama.


45+2' - Kraj prvog poluvremena - 1:1!

45' -
Leonardo šutira iz slobodnog udarca sa 25 metara, precizno, ali slabo. Hvata Petrić.

42' - 
Pritisak Partizana, kao da ih je ovaj gol u sopstvenoj mreži malo probudio. Jevtović u kaznenom, ali ne šalje upotrebljivu loptu.

40' - 
Pretnja Partizana preko Đurđevića, imao je samo Lagatora ispred sebe, ali ga defanzivac Čukaričkog zaustavlja pre šuta. Šutira potom Leonardo pored gola, a onda Bulatović dobija žuti karton zbog faula nad Brazilcem.

35' - PENAL! Ožegović! GOL! 1:1!

Ožegović krade loptu Miletiću, ulazi u kazneni prostor, a nakon starta beka Partizana – penal!

Milorad Mažić je odmah pokazao na "belu tačku", a na usporenom snimku se čini da je Miletić dirao i loptu, ali i Ognjena Ožegovića.

Napadač Čukaričkog je uzeo loptu, odlučio se on šutira sa "kreča" i pogađa za 1:1!

Penal
Izvor: YouTube


Penal 2
Izvor: YouTube


32' - Gol Uroša Đurđevića je bio ipak posle deset sekundi, dakle rekord!

30' - Nova šansa za Čukarički.
Fantastičan "ulaz" Kajevića sa desne strane u sredinu, predriblao je nekoliko igrača, a onda odložio za Regana koji šutira jako, po zemlji, i opet brani Kljajić.

25' - 
Čukarički igra zaista dobro, odlična kontrola na sredini terena i odličan pas na levu stranu. Opet Živković šalje odličnu loptu, ali Bojan Ostojić reaguje ispred Ožegovića na pet metara.

20' - Marko Jevtović šutira snažno sa preko 25 metara, ali Petrić smiruje loptu iz drugog pokušaja.

15' - Velika šansa za Čukarički koji se potpuno konsolidovao. Jevtić!

Sjajan napad preko Kajevića i Živkovića, a bek "brđana" sjajno šalje povratnu loptu na ivicu kaznenog, a jak šut po zemlji Aleksandra Jevtića brani Kljajić.

10' - I Borko Veselinović je postigao gol posle 11 sekundi u Superligi, pre dve godine!

7' - Šokantan početak meča za Čukarički, a konačno i prva šansa za "brđane". Snažni Ožegović je uspeo da oduzme loptu Vulićeviću, koji se gradio, a potom je uspeo i da uputi udarac, u bliži ugao Kljajiću, ali odlično brani golman Partizana.

1' - Meč je počeo, a posle 11 sekundi Uroš Đurđević za 1:0!

Tek što su krenuli sa centra igrači Partizana i odmah pogodak.

Bila je to duboka lopta za napadača Partizana Uroša Đurđevića koji izlazi u "jedan na jedan" sa Petrićem i rutinski postiže pogodak. Snažan udarac, i odmah slavlje. Ovo je verovatno najbrži gol u istoriji Superlige!

Sjajna lopta Miroslava Vulićevića, a izgleda je Đurđević izbegao ofsajd zamku.

Djurdjevic
Izvor: YouTube


- Pročitajte izjavu Marka Nikolića i Gordana Petrića uoči duela.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC