• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Superliga: Još 90 minuta, pa 66 dana pauze, pa...

Autor mondo.rs

U sredu i četvrtak biće odigrani mečevi 21. kola, posle čega sledi pauza od bar dva meseca i potom još devet kola do podele bodova.

  Još 90 minuta u sredu i četvrtak, pa 66 dana pauze ako sneg ne kaže drugačije, a potom još devet kola do podele bodova i poslednjeg A i B kruga šampionata.

Superligaši će u sredu i četvrtak odigrati 21. kolo, posle čega će na dvomesečnu pauzu nakon čega će, to smo već naučili, u znatno izmenjenim sastavima nastaviti trku narednog proleća.

Lider Crvena zvezad, možda i na oproštaju trenera Miodraga Božovića, gostovaće u sredu od 16 časova u Surdulici uz direktan prenos na "Areni sport 1", istom kanalu koji će dan kasnije, u četvrtak, spustiti zavesu na jesenji deo šampionata prenosom utakmice Partizan – Spartak Ždrepčeva krv.

U međuvremenu, na "Karađorđu" (sreda, 18.00), biće odigran derbi kola između Vojvodine i Čukaričkog, verovatno bez TV prenosa, jer se informacija o tome ne nalazi ni na portalu "Arene sport", ni na portalu "RT Vojvodine".

Šampion će bez nekolicine povređenih, ali i suspendovanih igrača, pokušati da odbrani šest bodova prednosti u odnosu na zahuktale crno-bele, dok će Radnik pred svojim navijačima pokušati da se iskupi za poraz od Borca u prethodnom kolu i eventualnom pobedom nastavi borbu za plasman u plej-of Superlige.

Lista strelaca:

10 – Leonardo (Partizan)

9 – Bjedov (Javor)

9 – Đurđević (Partizan)

9 – Bojović (Mladost)

8 – Stojanović (Voždovac)

8 – Mudrinski (Spartak)

8 – Mrkić (Radnički)

8 – Paločević (Vojvodina)

7 – Sikimić (C. zvezda)

7 – Malbašić (Vojvodina)

Partizan će dočekati Spartak i pokušati da se revanšira za poraz u avgustu, inače poslednji koji je tim Marka Nikolića doživeo ove sezone. Meč u Subotici bio je preloman za igre "Parnog valjka" koji su u međuvremenu zabeležili 15 pobeda i dva remija, sa Radničkim u Beogradu i Vojvodinom u Novom Sadu.

Spartak na poslednje četiri utakmice ne zna za poraz, ima po dve pobede i remija, a osvajanjem eventualnih bodova u Beogradu napravili bi veliki iskorak ka plej-ofu šampionata Srbije. Treba reći i da je ekipa Andreja Černišova neporažena u mečevima sa "večitima" ove sezone.

Oni trenutno zauzimaju šesto mesto sa 30 bodova, šest više od Rada koji je prvi "ispod crte" za plej-of.

Novosadska Vojvodina će dočekati Čukarički u derbiju 21. kola.

Ekipa Nenada Lalatovića porazom od Javora u prethodnom kolu izgubila je korak za "večitim" rivalima, pa u sutrašnjoj utakmici ima imperativ pobede. Čukaričkom, koji je trenutno 12. na tabeli Super lige, nakon dva vezana poraza potrebni su bodovi kako bi ostao u trci za plej-of.

U derbiju začelja, poslednjeplasirani Novi Pazar od 13.00 ugostiće pretposlednji Borac iz Čačka koji je prethodnog vikenda stigao tek do druge pobede u prvenstvu Srbije, a u istom terminu Bačka će dočekati Rad.

Radnički posle poraza od Zvezde u sredu od 13.00 u Nišu dočekuje Metalac iz Gornjeg Milanovca koji na posledenje četiri utakmice ne zna za pobedu, dok će u istom terminu Voždovac ugostiti petoplasiranuMladost koja na pet utakmica ne zna za poraz, a takođe se Javor sastaje sa Napretkom iz Kruševca.

Naredno 22. kolo Super lige Srbije biće odigran 18. februara 2017. godine, posle dva meseca i četiri dana pauze.

Parovi 21. kola:

Bačka – Rad (13.00)
Voždovac – Mladost (13.00)
Novi Pazar – Borac (13.00)
Radnički – Metalac (13.00)
Javor – Napredak (16.00)
Radnik – Crvena zvezda (16.00, Arena sport 1)
Vojvodina – Čukarički (18.00)

U četvrtak:

Partizan – Spartak (16.00, Arena sport 1)

Tabela: Crvena zvezda 51, Partizan 45, Vojvodina 42, Napredak 35, Mladost 34, Spartak 30, Radnički 29, Javor 29, Rad 24, Voždovac 24, Metalac 21, Čukarički 20, Radnik 20, Bačka 15, Borac 12, Novi Pazar 12.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC