• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Božović ohladio sve: Nažalost, trener Zvezde sam!

Autor mondo.rs

Trener Crvene zvezde nije ni potvrdio ni demantovao da ide, ali je izneo dve zanimljive opservacije - prvu oko toga da će reći kada bude hteo da ode, a drugu da je "na žalost mnogih i dalje trener Zvezde".

 Božović ohladio sve: Nažalost, trener Zvezde sam! Izvor: MN PRESS

Jedna "rutinska" konferencija za medije pred gostovanje Radniku u Surdulici mogla je, možda, da se pretvori u oproštajni govor trenera Crvene zvezde Miodraga Božovića.

"Šta je ovo, pa nije derbi", iznenadio se Božović kada je video oko 30 novinara i pet kamera u sali za konferencije.

(Ne)očekivana posećenost je bila posledica svega što se u javnosti pisalo i pričalo tokom prethodna dva dana, od kada se pojavila inicijalna vest o tome da će popularni "Grof" posle utakmice 21. kola Superlige između Radnika i Crvene zvezde (sreda, 16.00) podneti ostavku i napustiti lidera šampionata posle godinu i po dana na klupi.

Iako je u startu postojala mogućnost da će Božović zbog rezultatske važnosti utakmice (a to se i dogodilo), uz standardne pošalice i nove kritiku novinarima koji prate crveno-bele, odbiti da govori na ovu temu i insistirati da se priča samo o putu u Surdulicu, navijači su ipak saznali nešto.

Ne mnogo, ali dovoljno za prve zaključke...

BOŽOVIĆEVA KONFERENCIJA IZ MINUTA U MINUT:

13:13 - Manje od 15 minuta trajala je konferencija za medije na kojoj Božović nije rekao ni da li odlazi, ni da li ostaje, ali su se dve opservacije izdvojile - prva, "da će reći kada bude hteo da ide" i druga da je "na žalost mnogih i dalje trener Zvezde".

Možda je to i dovoljno za prve zaključke.

13:11 - Upitan da prokomentariše izjavu Đurđevića u kojoj napadač Partizana tvrdi da je imao sve dogovoreno sa Terzićem, ali da ga Božović nije želeo, rekao je...

"Nisam siguran da je bilo baš tako, ali kakve veze ima kada on igra za klub za koji, kako kaže, navija?"

13:10 - "Nažalost", prekinuo je Božović novinara koji je konstatovao da trener ostaje, a javnost već navodi imena naslednika...

"To je zato što ima onaj orkestar za svadbe i sahrane. Takva smo zemlja. Čekamo da neko rikne. Nažalost, ja sam zdrav. Uzimam onaj imuno sistem".

13:09 - Novinari su insistirali na faulovima i žutim kartonima Donalda i Ruiza pred Surdulicu.

"Donald je jedan od najvećih profesionalaca u ovoj ekipi, on je preporodio ekipu kada je došao i igrao skoro sve. Morate da shvatite da je ovo nama 29. utakmica ove sezone, postoji umor više psihički nego fizički. Danas je tačno šest meseci od kad smo počeli pripreme..."

13:06 - "Šta je ovo, pa nije derbi", rekao je kada je ulazio i video koliko je ljudi prisutno.

"Sigurno još jedna teška utakmica, jer teren neće biti dobar, biće zamrznut. Radnik nije u dobroj situaciji na tabeli, sigurno će dati sve od sebe da pobedi, ali nadam se da ćemo ostvariti povoljan rezultat", počeo je kako smo i pretpostavili - o prvoj narednoj utakmici.

Upitan je da uporedi sastav s kojim je igrao prošlu i ovu sezonu...

"Ne može, ali mora. Ovde smo mnogo puta govorili da u ovoj trenutnoj situaciji Zvezda može da se finansira samo od prodaje. Ovde je čisto preživljavanju radi. Da bi se klub takmičio. Dok je tako, igrači će se prodavati i menjati".

Imate li motiva da radite u takvim situacijama?

"Svaki trener ima motiv da pobeđuje i stvara mlade igrače".

Svakih mesec dana se pojavljuje priča da odlazite, odakle potiču – iz kluba ili?

"Nigde nisam pročitao izjavu da odlazim... To pitajte one koji pišu."

Hoćete li biti trener na proleće?

"Ovaj... Ne mogu ništa da kažem, zato što je konferencija za štampu posvećena utakmici sa Radnikom. Ako budem hteo da idem, ja ću reći".

Da li ste bliži tome da ostanete ili odete?

"Mnogo je ružno što je sve ovako ispalo, da se destabilizuju igrači".

Upitan za tvit Delija, rekao je:

"Ja pratim samo Kim Kardašijan na društvenim mrežama".


O regijalnoj ligi...

"Ne mislim ništa. Kad sam igrao bila je liga Jugoslavije. Sad je regionalna, pa ne mislim ništa".

12:59 - Naš reporter sa stadiona navodi da je prisutno oko 30 novinara i instalirano pet kamera.



12:57 - Kao mogući razlozi za razlaz na pola puta do titule, navode se i loši međuljudski odnosi u vrhu kluba, kao i nedostatak razumevanja i podrške na relaciji Terzić - Božović, što nije nova priča. Njih dvojica i ranije su demantovala da imaju problema u komunikaciji i viziji bliske budućnosti.

12:56 - Nedostatak novca, kako za mir u svlačionici, tako i za formiranje sastava koji bi mogao da pokuša da se plasira u Ligu šampiona ili Ligu Evrope, nezvanično je jedan od razloga zbog kojih Božović razmišlja o odlasku iz kluba, a postoji i verzija prema kojoj je ovo vrsta pritiska na čelnike da obezbede novac i za aktuelni sastav i za prava pojačanja.

12:55 - Prošlog četvrtka, crveno-beli obeležili su 25 godina od trijumfa u Tokiju i na gala večeri Božović je sedeo odmah pored Terzića i Raosavljevića, ali se u njegovom govoru prepoznala melanholija. On je u više rečenica nagovestio da bi ovo mogao da bude kraj, a u jednom trenutku rekao je:

"Zvezdi će, sa mnom ili bez mene, biti bolje tek kad bude love".

12:54 - Vest je brzo stigla i do Rusije, gde je Božović radio dugo i odakle je doveo nekolicinu aktuelnih fudbalera kluba, a jedan bi - prema pisanju moskovskog "Ekspresa" - mogao već ove zime da se vrati tamo.

12:53 - Uprkos ovim demantijima sa Stadiona "Rajko Mitić", u javnosti su se uveliko pojavila imena trenera koji bi mogli da naslede Božovića, a neki su i demantovali da su kontaktirani.

12:52 - Dan kasnije, u izjavi dostavljenoj "Informeru", i direktor Terzić je ponovio da Zvezda ima trenera i da...

12:49 - U ponedeljak, u danu kada je objavljena vest o Božovićevom odlasku iz kluba - uprkos tome što je nedavno potpisao produžetak saradnje do 2018. godine - reagovao je i sportski direktor crveno-belih Blažo Raosavljević.

On je podsetio da Božović ima ugovor i da je trener Zvezde, iako je svima jasno da to ne mora da znači da će i ostati u klubu.

12:46 - Ova vest izazvala je veliku pažnju javnosti, naročito zvezdaške, navijači su se podelili oko toga da li je to dobro ili loše za klub, a reagovali su i oni najvatreniji. Na nezvaničnom Twitter nalogu navijačke grupe Delije, na kojem se s vremena na vreme pojavi kratko iznet stav najvatrenijih navijača (a, Delije imaju oko 15.000 pratilaca na tom nalogu), objavljene su dve kratke poruke.

Jedna za navijače koji su se obradovali vesti o Božovićevom odlasku, a druga je bila upućena generalnom direktoru Zvezdanu Terziću, kojeg su Delije svojevremeno grafitima i uvredama terale iz kluba, ali je taj sukob kasnije utihnuo.



12:45 - Sve je počelo u ponedeljak ujutru, kada je "Sportski žurnal" objavio da će se i dogoditi ono o čemu se u Srbiji "šuška" još od letos, da će "Grof" otići u decembru.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC