• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Autogol sprečio Zvezdu da prokliza u Surdulici

Autor mondo.rs

Crveno-beli uz mnogo sreće savladali Radnik na očajnom terenu za igru.

 Autogol sprečio Zvezdu da prokliza u Surdulici Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda se ove sezone često mučila u najjačem sastavu, tako da je bilo jasno da će kombinovani tim aktuelnog šampiona morati dobro da zapne da bi u poslednjem kolu prvog dela sezone ostvario povoljan rezultat u Surdulici.

U odsustvu nekoliko standardnih prvotimaca zbog povreda i suspenzija, crveno-beli su se namučili protiv Radnika i, uz mnogo sreće, uspeli da pobede - 2:1 (1:1).

Domaćin je poveo u 10. minutu golom Stefana Nikolića, izjednačio je Dušan Anđelković u 25. iz penala, a konačan rezultat postavio je Igor Zlatanović autogolom u 87.

Dakle, lider prvenstva na zimski odmor odlazi sa 54 boda: 17 pobeda, tri remija i jednim porazom, s tim da Partizan i Vojvodina imaju priliku da u svojim utakmicama 21. kola smanje trenutnu razliku od devet, odnosno 12 bodova.

Otvorena igra na obe strane viđena je u Surdulici, ali ne mnogo kvaltietna jer zaleđeni teren to nije dozvoljavao. Bilo je šansi, a prvi pogodak postigli su igrači Radnika posle loše reakcije Miloša Stojanovića, koju je umeo da kazni Stefan Nikolić.

Gosti su izjednačili posle faula Miloša Milovanovića na Srđanu Plavšiću i preciznog udarca Dušana Anđelkovića sa bele tačke.

U 51. minutu i domaći fudbaleri tražili su penal, posle duela Marka Petkovića i Luke Merdovića, ali se nije čula pištaljka sudije Danila Grujića. Čini se da je, ipak, mogao da dosudi kazneni udarac za Radnik.

Trenutak odluke dogodio se u 87. minutu, kada je Srđan Plavšić lepo petom proigrao Dušana Anđelkovića, on dobro centirao u kazneni prostor rivala, gde je Čančaerivć loše procenio let lopte, a Zlatanović nespretno reagovao.

Ova utakmica neće ostati u sećanju mnogima po viđenom na terenu, ali će je po lepom pamtiti Stefan Ilić, mladi napadač Crvene zvezde, koji je u 81. minutu dobio priliku da konačno debituje po dolasku iz subotičkog Spartaka u finišu letnjeg prelaznog roka.

RADNIK:
Čančarević – Mladenović, Vuković, Pejčić, Milinković – Milovanović, Mišan (66. Zlatanović), Nikolić, Đorić, Merdović (90. Nenadović) – Radović (70. Stanković).

CRVENA ZVEZDA: Supić – Petković, Fibel, Stojanović (85. Račić), Anđelković – Poletanović, Le Talek – Plavšić, Kanga, Srnić (81. Ilić) – Orlandić (74. Sikimić).

Utakmicu je sudio Danilo Grujić.

Pročitajte sve izveštaje, rezultate, strelce i tabelu posle danas odigranih mečeva.

TOK UTAKMICE:

Kraj.

- Sjajna akcija Zvezdinih igrača u 94. minutu, ali je defanzivac Radnika bio brži od Sikimića i sprečio ga da postigne pogodak.

- Poslednja izmena u domaćem timu. Nenadović umesto Merdovića od 90. minuta.

- GOOOL! Crvena zvezda vodi 2:1 od 87. minuta autogolom Igora Zlatanovića. Plavšić je sjajno petom proigrao Anđelkovića, on dobro centrirao, a u kaznenom prostoru Čančarević loše procenio let lopte, zatim i Zlatanović nespretno reagovao.

gol
Izvor: YouTube


- Prinudna izmena u Crvenoj zvezdi. Na povredu se žali Miloš Stojanović, tako da će umesto njega od 85. minuta igrati Uroš Račić.

- Druga izmena u Crvenoj zvezdi. Po prvi put u crveno-belom dresu u zvaničnoj utakmici zaigraće Stefan Ilić, od 81. minuta umesto Slavoljuba Srnića. Ovo je debi bivšeg napadača Spartaka od dolaska u Zvezdu krajem letnjeg prelaznog roka.

- Umalo 2:1 za Radnik u 78. minutu. Stanković je odlično centrirao sa desne strane, Nikolić šutirao glavom, ali je oprezan bio Supić.

- Prva izmena u Zvezdi. Od 74. minuta igraće Sikimić umesto Orlandića u napadu gostiju.

- Još jedna izmena u timu Radnika. Stanković će od 70. minuta igrati umesto Radovića.

- Dugo je Kanga vukao loptu u 67. minutu i potom proigrao Plavšića na levoj strani. Usledio je oštar centaršut u kazneni prostor Radnika, gde se upravo Kanga našao u šansi, ali je loše reagovao.

- Prva izmena u timu Radnika. Od 66. minuta umesto Mišana igraće Zlatanović.

- Otvorena utakmica, i jedni i drugi žele do novog gola. Videćemo da li će neko uspeti to da učini u preostalih 25 minuta.

- Brzo posle šanse Plavšića uzvratili su domaćini, ali je Supić na vreme istrčao i otklonio opasnost pred svojim golom.

- Mnogo sreće za Radnik u 59. minutu. Plavšić je u dva navrata pokušao da savlada Čančarevića, međutim, prvi put je stativa sačuva gol gostiju, a potom je bio neprecizan.

- Treća dobra prilika za Petra Orlandića u ovoj utakmici, ali je napadač Crvene zvezde i u 56. minutu bio neuspešan.

- Lepa akcija Igora Mišana, stvorio je sebi poziciju za šut, ali je lopta otišla malo preko gola. Bilo je to u 53. minutu. Radnik mnogo opasniji u drugom poluvremenu.

- Domaćini su tražili penal u 51. minutu, pošto je Merdović pao posle duela sa Petkovićem. Čini se da je bilo kontakta, ali je Danilo Grujić procenio da nema materijala za najstrožu kaznu.

Radnik Zvezda
Izvor: YouTube


- Utakmica je nastavljena... Nisu dugo trajali prekidi.

- Utakmica je nastavljena posle dva minuta pauze, ali je zatim ponovo prekinuta zbog još jedne baklje. Sudija Grujić je trenutno kod delegata na konsultacijama.

- Prekid na početku drugog poluvremena zbog baklji koje su Delije bacile na teren.

- Drugo poluvreme počelo je bez promena u sastavima.

Poluvreme. Borbena utakmica, ne mnogo kvalitetna, jer je teren gotovo zaleđen. Zvezda ima inicijativu, ali se domaćin dobro brani, a uspeo je i da povede posle greške mladog Miloša Stojanovića. Izjednačio je Dušan Anđelković iz penala.

- Solidan šut Plavšića u 45. minutu, ipak, pravo u dobro postavljenog Čančarevića.

- Još jedna sjajna šansa za Petra Orlandića, ali se dugo nameštao na šut, pa je Slobodan Vuković stigao da sjajnim uklizavanjem blokira njegov šut u 36. minutu.

- Odličan šut Le Taleka u 34. minutu, ali je lopta prošla tik pored stative. Umalo da Zvezda povede...

- Penal za Crvenu zvezdu razbesneo je trenera domaćih, Milorada Kosanovića, kojeg je sudija Grujić udaljio sa klupe zbog žustrog prigovora.

- GOOOL! Crvena zvezda je izjednačila na 1:1 u 25. minutu pogotkom Dušana Anđelkovića iz penala. Uspeo je Čančarević da zakači loptu, ali je ona ipak završila u mreži Radnika.

gol
Izvor: YouTube


- Penal za Crvenu zvezdu u 24. minutu posle starta kapitena Radnika, Miloša Milovanovića, na Plavšića.

Srđan Plavšić
Izvor: YouTube


- U toku je 22. minut, a domaći fudbaleri od vodećeg gola uspevaju da neutrališu sve napade crveno-belih.

- Sjajna prilika za Orlandića da izjednači samo minut posle vođstva domaćina. Kanga je odlično proigrao Srnića, a on nesebično dodao do napadača crveno-belih, ali je Čančarević uspeo da odbrani njegov šut.

šansa
Izvor: YouTube


- GOOOL! Radnik vodi 1:0 od 10. minuta golom Stefana Nikolića. Posle dugačkog ispucavanja sa polovine Radnika, Miloš Stojanović je želeo glavom da vrati loptu Supiću, ali je Nikolić bio spretniji i zatim iskoristio šansu koja mu se ukazala.

Crvena zvezda
Izvor: YouTube


- Dobar napad domaćeg tima u 9. minutu, ali je Nemanja Supić na vreme istrčao posle dugačkog dodavanja i glavom otklonio opasnost pred svojim kaznenim prostorom.

- "Iz aviona" se vidi da je izuzetno teško igrati po zaleđenom i tvrdom terenu stadiona u Surdulici.

- Odlično dadavanje Kange za Slavoljuba Srnića u 3. minutu, ali je Milan Milinković bio uspešniji u duelu. Pao je Zvezdin fudbaler i tražio penal, međutim, nije se čula pištaljka Danila Grujića.

penal
Izvor: YouTube


- Solidno popunjene tribine stadiona u Surdulici. Nije skroz puno, ali imajući u vidu da je radni dan, sasvim zadovoljavajuće.

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

navlacenje

Cist penal nije sviran za Radnik,ne treba pratiti ovu smijuriju od lige

Nekadašnje otimanje

@navlacenje Uhh.. to je sada dobro kako je bilo do prije par godina...

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC