• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Moćni Leo "zaključao" Humsku do proleća!

Autor mondo.rs

Partizan pobedio Spartak 2:0 (0:0) i oprostio se od navijača do proleća. Leonardo dvostruki strelac za crno-bele, u 55. i 62. minutu.

 Moćni Leo "zaključao" Humsku do proleća! Izvor: MN PRESS

Radost i briga navijača Partizana.

Crno-beli su pobedom u 21. kolu Superlige okončali jesenji deo sezone i zbog te činjenice u Humskoj imaju razloga za sreću i zadovoljstvo. Serija utakmica bez poraza popela se do broja 15. Partizan je drugi, odmah iza Crvene zvezde, koju će sa realnim šansama nastaviti da juri i kada se "bubamara" opet zakotrlja srpskim fudbalskim terenima krajem februara 2017.

Partizan - Spartak 2:0 (0:0)!

 Briga?

Leonardo je bio dvostruki strelac i sa 12 golova izdvojio se na listi golgetera Superlige Srbije. Još jedan podatak koji raduje Partizanovce, ali sa druge strane navijače crno-belih brinu suze Brazilca posle prvog gola. Mnogi su ih protumačili kao oproštajne od Partizana. U Humskoj, ipak, tvrde da od odlaska odličnog fudbalera nema ništa i da će on ostati deo kluba i u drugom delu sezone.

Nema sumnje da će partizanovci strepeti do okončanja zimskog prelaznog roka.

"Ne znam, ne verujem. Mediji se bave transferima, moraju da imaju vest", odgovorio je trener Partizana Marko Nikolić na pitanje da li je meč protiv Spartaka bio i oproštajni za Leonarda.

Sadržaj utakmice nije mogao da pruži poseban doživljaj malobrojnim promrzlim navijačima. "Valjak" je bio bolji, a pobednika je odlučio individualni kvalitet, pre svega Leonarda. Brazilac je u 55. minutu sačekao odbijenu loptu na volej i sa ivice šesnaesterca je smestio pod prečku, da bi sedam minuta kasnije pogodio i iz "slobodnjaka".

Pronašao je rupu u "živom zidu" Spartaka i preciznim udarcem zatresao mrežu.

Subotičani su najozbiljnije pripretili u prvom delu, kada je Bojan Ostojić spasao gol Partizana posle ubačene lopte Nemanje Milića. Crno-beli mogli su do pogotka preka Uroša Đurđevića. Mladi napadač imao je vrlo lepu solo akciju u prvom poluvremenu, ali je izostala realizacija. I Božinov je mogao da se upiše, međutim u dva navrata nije bio precizan.

PARTIZAN: Kljajić - Vulićević, Ostojić, Milenković, Miletić - Janković (Đuričković od 89), Jevtović, Everton, Leonardo (Jovanović od 81) - Đurđević, Božinov (Mihajlović od 71).

SPARTAK: Mirković - Stojković, Ćalasan, Radovanović, Anđić - Kovačević (Krmar od 80), Glavčić - Milić, Torbica (Đokić od 64), Bašanović - Mudrinski (Ivanović od 16).

Izvor: MONDO


UŽIVO:

Na stadionu Partizana je tek nekoliko stotina gledalaca...

PARTIZAN: Kljajić - Vulićević, Ostojić, Milenković, Miletić - Janković, Jevtović, Everton, Leonardo - Đurđević, Božinov.

SPARTAK
: Mirković - Stojković, Ćalasan, Radovanović, Anđić - Kovačević, Glavčić - Milić, Torbica, Bašanović - Mudrinski

IZ MINUTA...

81' Đorđe Jovanović menja Leonarda.

79'
Jevtović šutira preko gola. Bio je vezista crno-belih u dobroj poziciji na 17-18 metara od protivničkog gola, ali nije bio dovoljno precizan. Pre njega je pokušao i Božinov i tom prilikom se istakao Mirković. Bugarina je kasnije zamenio Nemanja Mihajlović.

GOOOL!

Kako igra Leonardo - FENOMENALNO! Brazilac je postigao i drugi gol na utakmici. Ovaj put iz "slobodnjaka" pronalazi put lopti do mreže Spartaka. Od 62. minuta crno-beli imaju ubedljivu prednost.

2:0
Izvor: YouTube


61' Lukav pokušaj Božinova iskosa sa desne strane. Šut sa dosta felša, ali je lopta otišla tik iznad prečke.

GOOOL!

Partizan je poveo u 55. minutu. Odbijenu loptu sa ivice kaznenog prostora u rašlje je smestio Leonardo. Veoma lep gol Brazilca, koji je posle pogotka zaplakao. Da li suze najboljeg strelca crno-belih možda i nagoveštavaju rastanak sa Partizanom?

1:0 Leo
Izvor: YouTube


49' Dosta oštro se igra... Partizan pokušava da probije bunker Subotičana, koji je vrlo čvrst. Sa druge strane, Spartak je pokazao da može i te kako da bude opasan iz kontre.

45' Najlepši potez poluvremena. Leonardo je pokušao volejom, ali je šutnuo preko gola.

- Loša utakmica!

30' Šansa za Spartak. Nemanja Milić je ubacio loptu u sredinu, ali je u poslednjem trenutku uklizao Bojan Ostojić i sprečio dodavanje do slobodnog igrača Spartaka. Subotičani su bili blizu vođstva.

19' PRVA PRILIKA!

Uroš Đurđević je sam sebi pripremio šansu, ali nije uspeo da savlada Mirkovića. Vrlo lepa solo akcija napadača Partizana, koji je još jednom potvrdio da je u velikoj formi.

16' Ognjen Mudrinski je morao da napusti teren zbog povrede. Umesto njega u igri je Đorđe Ivanović.

12'
Ni golova, ni prilika. Partizan ima inicijativu, ali je ona slaba i za sada nije opasnost po gol Spartaka. Gosti su se opredelili za defanzivnu taktiku i retko kreću na protivničku polovinu.

5' Nema prilika u Humskoj.

REZULTATI 21. KOLA:

Bačka - Rad 2:0 (2:0)
Voždovac - Mladost 2:1 (1:1)
Novi Pazar - Borac 0:2 (0:0)
Radnički - Metalac 1:1 (1:0) 
Javor - Napredak 1:0 (0:0)
Radnik - Crvena zvezda 1:2 (1:1)
Vojvodina - Čukarički 2:0

U toku: 

Partizan - Spartak (16.00, Arena sport 1)

TABELA: Zvezda 54, Partizan /-1/ 45, Vojvodina 45, Napredak 35, Mladost 34, Javor 32, Spartak /-1/ 30, Radnički 30, Voždovac 27, Rad 24, Metalac 22, Čukarički 20, Radnik 20, Bačka 18, Borac 15, Novi Pazar 12.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC