• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi Pazar - Spartak 2:4, to je TAJ meč! (VIDEO)

Autor mondo.rs

Nakon što je u Subotici u prvom krugu bilo 2:5, 4. decembra bilo je 2:4 u Novom Pazaru, a UEFA navodno tvrdi da su se igrači domaćeg kluba kladili na svoj poraz. Predsednik Subotičana negira da je to dogovoreno na nivou uprava.

 Novi Pazar Spartak UEFA sumnja u namještaljku VIDEO Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Pored nekolicine klubova iz Prve lige Srbije, pod lupom su i dva superligaša, moglo je da se čuje i pročita prethodnih dana, u seriji tekstova o neregularnostima u srpskom fudbalu.

U petak, "Sportski žurnal" i "Informer" objavili su da su ta dva superligaša, zapravo, Novi Pazar i Spartak Ždrepčeva krv i da će Fudbalski savez Srbije, posle intervencije UEFA, proširiti istragu i na utakmicu odigranu u okviru 19. kola.

Tada su, 4. decembra, Subotičani pobedili u Novom Pazaru 2:4 i to nakon što je u prvom krugu Superlige, 10. avgusta bilo 2:5 u Subotici.

Pogledajte inserte iz Novog Pazara.

NP
Izvor: YouTube/Sportnetwork



"Već su preduzete i određene istražne radnje", piše "Žurnal", koji navodi da su ispitivani i pojedini fudbaleri Novog Pazara koji su se, citiramo, "na društvenim mrežama hvalili tiketima".

Tri za tri za tri

"Informer", pored podsećanja da je utakmica BSK – ČSK 3:2 (1:1) označena kao sumnjiva zbog nameštanja, navodi da u PLS postoji "krug" u kom se igra "tri za tri": Budućnost – Bežanija 1:0 (0:0), Mačva – Budućnost 2:1 (0:1), Bežanija Mačva 2:0 (1:0).

U ceo slučaj trebalo bi da se umeša i novoformirani Etički komitet FSS, ali pitanje je da li će i kada stići zvanična prijava Disciplinskoj komisiji FSS posle čega će slučaj zvanično biti otvoren, a klubovi stavljeni pod optužbu.

Oduzimanje bodova je jedna od mogućih kazni, mada ima i onih koji se zalažu za izbacivanje iz lige.

"Stigla je i do mene ta priča da UEFA sumnja u regularnost utakmice koju smo u Pazaru dobili 4:2. Nisam bio na tom meču, nažalost, ali sam čuo kafanske priče. Pre neki dan to mi je ispričao i predsednik FSS Slaviša Kokeza. Naime, priča se da su pojedini fudbaleri Novog Pazara namerno puštali golove jer su se kladili protiv svog tima. Tamo je, valjda, veoma loša finansijska situacija, oni verovatno ne dobijaju plate, pa su se odlučili za takav potez. Izgubili su sedam utakmica zaredom. To ih ne opravdava, oni svakako zaslužuju da budu kažnjeni", rekao je predsednik Spartaka Dragan Simović za "Informer", koji je i član Odbora za hitna pitanja FSS.

On je odbacio mogućnost da je i Spartak učestvovao u tome.

"Ma, hajte, molim vas, kakve veze s tim mogu da imaju uprave? Kako ja mogu da znam da li će igrač Novog Pazara da pusti gol jer se kladio protiv sebe? Kad bi uprave to radile, bez obzira na to da li se predsednik kluba zvao Simović, Kokeza, Terzić, Vazura... on bi morao odmah da ide u zatvor, jer je to kriminal", konstatuje Simović.

U Novom Pazaru nisu bili raspoloženi da pričaju.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC