• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Venger: Mančester siti je dobar klijent

Autor mondo.rs

Menadžer Arsenala našalio se na račun narednog rivala u Premijer ligi, upitan da prokomentariše sve transfere koji su se dogodili u prošlosti i one koji bi tek mogli da se dogode.

Bakari Sanja – slobodan igrač
Samir Nasri – 27,5 miliona evra
Gael Kliši – 7,75 miliona evra
Emanuel Adebajor – 29 miliona evra
Kolo Ture – 18,7 miliona evra
Dejvid Siman – slobodan igrač
Pol Dikov – 1,5 miliona evra
Edi Mekgoldrik – 450.000 evra

Ovo su fudbaleri koji su u eri Arsena Vengera u Arsenalu, koja je počela 1996. godine, prešli iz Londona u Mančester, u tabor Sitija.

Kao što se primećuje, od nepotrebnih igrača iz sredine 90-ih, kao i vremešnog kapitena Simana, uspnom finansijske moći "građana" došlo se do toga da Siti uzima trofejnijem i popularnijem Arsnalu velike zvezde (bar u tom trenutku) i važne igrače.

Ove sezone, dok Venger teško i dugo pregovara sa najvećim zvezdama koje ima u timu oko novih ugovora, sve češće se govori o tome da će Siti ponovo "orobiti" igrački kadar "tobdžija" i napuniti kasu na "Emirejtsu".

"Oni su dobri klijenti", našalio se Venger pred veliki derbi Premijer lige, koji će ova dva kluba odigrati na "Etihadu" u nedelju u 17 časova.

"Razlika u finansijskoj moći i dalje postoji, ali mi imamo kvalitet i ne postoji razlog zbog kog ne bismo pobedili u ovoj utakmici", dodao je.

To je bio kratak deo Vengerove konferencije tokom kojeg je bio raspoložen. Kada su ga novinari (opet) pitali za pregovore oko novih ugovora sa dve najveće zvezde, Aleksisom Sančezom i Mesutom Ozilom, situacija se drastično promenila.

Zapravo, Venger je ustao i završio konferenciju.

"Njihovi ugovori ističu za 18 meseci i ne postoji razlog zbog kojeg bi trebalo da budemo zabrinuti. Možda je vama potrebno više kreativnosti pri pravljenju novina", aludirao je Francuz na to da ga reporteri svaki put pitaju ista pitanja.

Ipak, ovog puta se situacija razlikovala utoliko što se pojavio trač o tome da bi Čileanac Sančez mogao da prihvati enormnu sumu novca iz Kine i postane poslednji u nizu fudbalera koji su se uputili na dalek put, da bi "debelo" zaradili.

Baš kao što je Čelsi uspeo da nekorišćenog Oskara proda za 60 miliona evra, upravo Kinezima, koji su pritom bili spremni da plate Karlosu Tevezu 40 miliona evra po sezoni. Utoliko, možemo samo da zamislimo koliko bi Sančez mogao da zaradi tamo.

"Ako ljudi žele da idu u Kinu, oni idu u Kinu. Imam potpuno drugačije probleme pred utakmicu sa Mančester sitijem. Mislim da sam zatvorio ovu temu, nemam šta da dodam", rekao je kratko Venger.

Upitali su ga i za Serhija Aguera, koji igra i dobro i loše ove sezone, ali koji je u prošlosti znao itekako da naudi "tobždijama".

"Vidite... Ne poričem da je Serhio važan igrač za njih, ali tamo ima mnogo važnih igrača. Moraćemo oko mnogih stvari da vodimo računa", rekao je pre priče o transferima.

Arsenal ide na vruće gostovanje posle poraza od Evertona u gostima, tako da Francuzu nije nimalo prijatno. Dva gostovanja bez osvojenog boda ne bi doprinela šampionskim ambicijama tima koji je kratko bio na vrhu ove sezone.

"Važno je da odgovorimo odmah posle poraza od Evertona. Velike utakmice zahtevaju da se branimo zajedno, organizovano i da ne budemo usplahireni kada imamo loptu", rekao je i dodao:

"Očekujte otprilike isti tim koji je igrao protiv Evertona. Niko se nije oporavio. Aron Ramzi se nije oporavio, a on je najbliži tome, tako da moramo da i dalje imamo neke udarce i ogrebotine, ali neki igrači bi trebalo uskoro da se vrate".

Konkretno, najduže povređeni igrač u Premijer ligi, Dani Velbek, trebalo bi uskoro da počne da trenira svom snagom.

"Ramzi, verujem, bi trebalo da se vrati sledeće nedelje, kao i Dani Velbek koji će početi da trenira sa nama".

Ove nedelje u Japanu, gde je u toku FIFA svetsko prvenstvo klubova, predstavljena je nova tehnologija pregledanja snimka, nalik onoj koja postoji u NFL. I, iako je odmah doživela debakl, jer je sudija naknadno dosudio penal, a na snimku nije video očigledan ofsajd, Venger kaže da nema ništa protiv toga.

Naprotiv.

"Voleo bih sutra ujutru da vidim tu tehnologiju i ovde", izjavio je Venger.



Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC