• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

11 u nizu: Čelsi pobedio i očistio kartone!

Autor mondo.rs

Ponovo je strelac bio Dijego Kosta, koji je postigao 13. gol u sezoni. "Plavci" sa devet bodova prednosti u odnosu na Liverpul i Arsenal prate rasplet u 17. kolu.

0:2
3:0
4:0
0:2
5:0
0:1
2:1
1:3
1:0
0:1
0:1

Ovo su rezultati fudbalera Čelsija od njihovog poslednjeg premijerligaškog poraza, upisanog 24. septembra kada je Arsenal bio impresivan i pobedio 3:0, a osporavani menadžer Antonio Konte odlučio da prebaci "plavce" u 3-4-3 formaciju.

Iako su malo "usitnili", Konteovi momci su danas u komšiluku, na "Selhurst parku" zabeležili 11. uzastopnu pobedu u Premijer ligi, treću minimalnu, i povećali prednost u odnosu na rivale na tabeli.

Kristal Palas – Čelsi 0:1 (0:1), uz 13. prvenstveni pogodak, a 50. takmičarski, Dijega Koste.

On je iz prvog udarca u okvir gola – ne samo svoj, već i cele ekipe – rešio veoma tvrd meč sa ekipom Alana Pardjua koja je u dvomeču na svom terenu sa kandidatima za vrh tabele, Mančester junajtedom i Čelsijem, osvojila nula bodova.

Kosta je u 43. minutu razgrnuo inače snažne štopere "orlova", skočio i glavom lobovao Vejna Henesija za, ispostaviće se, nova tri boda, uprkos tome što je domaćin imao celo drugo poluvreme da nešto promeni.



No, i u tom periodu igre, gost je bio opasniji, a šanse da ranije ubiju neizvesnost imali su Sesk Fabregas, u prvom kontaktu s loptom nakon ulaska s klupe u 64. minutu, a potom i Markos Alonso koji je u 84. uzdrmao prečku sjajnim udarcem iz slobodnjaka.

Konte je i ovog puta držao Nemanju Matića svih 90 minuta na terenu, a kapiten naše reprezentacije Branislav Ivanović dobio je šansu u 79. minutu umesto Viktora Mozesa.

Kosta je do 50. pogotka za Čelsi stigao "pre" od Didijea Drogbe. Bilo mu je potrebno 98 utakmica, Drogbi 102.

S obzirom na to kako su, i u kom periodu sezone, dobili žute kartone, deluje kao da je Konte tražio od Koste i Ngola Kantea da zarade javnu opomenu, kako bi suspenziju odradili u sledećem kolu, već 26. decembra, kada na "Stamford bridž" dolazi Bornmut, jer posle toga "plavce" očekuju utakmice sa Stoukom kod kuće i Totenhemom i Lesterom u gostima.

Inače, Kosti je ovaj, peti žuti karton bio prvi koji je dobio od septembra!

Palas, čiji su igrači igrali veoma snažno i na momente "prljavo", nije stvorio pravu šansu tokom 90 i kusur minuta, tako da je ova pobeda gostiju – iako ostvarena bez impresivne igre – apsolutno zaslužena.

Kada se istegnu, izmasiraju, istuširaju i okrepe, "čelsijevci" će mirno pratiti mečeve Liverpula i Arsenala od kojih imaju devet bodova više.

Rezultati:

Kristal Palas – Čelsi 0:1 (0:1)
/Kosta 43/

Midlsbro – Svonsi (16.00)
Stouk – Lester
Sanderlend – Votford
Vest Hem – Hal
VBA – Mančester junajted (18.30)

U nedelju:

Bornmut – Sautempton (14.30)
Mančester siti – Arsenal (17.00)
Totenhem – Barnli (17.00)

U ponedeljak:

Everton – Liverpul (21.00)

Tabela: Čelsi (+1) 43, Liverpul 34, Arsenal 34, Mančester siti 33, Totenhem 30, Mančester junajted 27, VBA 23, Everton 23, Sautempton 21, Bornmut 21, Stouk 20, Barnli 17, Lester 16, Vest Hem 16, Kristal Palas (+1) 15, Midlsbro 15, Svonsi 12, Hal 12, Sanderlend 11.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC