• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Živa: Regionalnu ligu neće samo "lovci u mutnom"

Autor mondo.rs

Srpski trener Milan Živadinović smatra da je zajednička liga jedini spas za klubove sa ovih prostora i da je ne žele samo "čelnici muljatori koji tada ne bi mogli da se bave malverzacijama sa prodajom igrača"

 Živa: Regionalnu ligu neće samo "lovci u mutnom" Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

O Regionalnoj fudbalskoj ligi mnogo se priča u poslednje vreme. I Milan Živadinović, srpski trener, podržava formiranje zajedničkog takmičenja bivših republika SFRJ i ističe da je to jedini spas za fudbal sa ovih prostora.

POVEZANE VIJESTI

On ističe da organizovanje takve lige ne odgovara samo čelnicima klubova, koji se u fudbalskom mulju najbolje snalaze.

"Sve sem formiranja takve lige znači propast za fudbal na ovim prostorima. Pogledajte kakve rezultate postižemo u Evropi, dobijaju nas neki Azerbejdžanci, Avganistanci, ništa više ne značimo u evropskim okvirima. Ali očigledno da ljudima koji vode klubove na ovim prostorima nije to u interesu, jer ne bi mogli da tada da se bave malverzacijama sa prodajom igrače i stavljaju pare u svoje džepove", izjavio je za "Kurir" Živadinović.

"Pogledajte koliki su dugovi klubova, i njihove minuse plaća država, odnosno mi. A čelnici klubova zajedno sa menadžerima prodaju igrače, prave dilove, i tako se radi godinama. Ako se ne bude formirala balkanska liga, to će biti propast za klubove, i dalje ćemo biti na marginama evropskog fudbala".

Mnogi smatraju da bi problem za takvu ligu mogla da bude bezbednost, ali Živadinović napominje da je to samo izgovor i da je problema bilo i u vreme bivše Jugoslavije, kad se igrala zajednička liga.

"Bezbednost je na prvom mestu, ali siguran sam da taj problem može da se reši. U kojoj ligi Evrope nema problema sa navijačima, pa i u bivšoj Jugoslaviji je bilo incidenata. Kad sam igrao za Rijeku, bilo je problema. Vređali su me jer sam Srbin, ali kad je neko dobio batine, onda se sve rešilo", napomenuo je bivši selektor Jugoslavije.

Živadinović smatra da je privatizacija klubova neminovna.

"Dok se ne bude znalo ko je vlasnik kluba, do tada neće biti boljeg fudbala i svi će raditi u mutnom. To je prioritet, sve ostalo znači propast", rekao je srpski trener i predložio Ministarstvu za sport i omladinu da formira organ sačinjen od poznatih trenera koji će biti uključen u ceo taj projekat.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC