• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Milioneri" posustaju, Kostić asistent

Autor mondo.ba

Borusija je upisala treći uzastopni remi u 16. kolu Bundeslige. Bod iz Dortmunda odnio je Augzburg (1:1), što je iskoristio Ajntraht i pobjedom nad Majncom (2:0) stigao do trećeg mjesta. Kostić asistirao za trijumf HSV-a.

"Milioneri" su loše odigrali prvo poluvrijeme utakmice na kojem je njihov trener Tomas Tuhel zabilježio svojevrstan jubilej - vodio je po 50. put ekipu u njemačkom prvenstvu.

Loš ulazak u dvoboj na "Vestfalenu" iskoristili su gosti iz Augzburga i u 33. minutu stekli prednost pogotkom Južnokoreanca Đi Dong Vona, koji je odbijenu loptu pospremio u mrežu golmana Romana Veidenfelera - 0:1.

Međutim, već početkom drugog dijela, Borusija je stigla do izjednačenja nakon što se francuski napadač Osman Dembele odlično snašao i matirao Marvina Hica - 1:1.

Bio je to treći gol Francuza na posljednjih šest utakmica uz tri asistencije.

Imali su do kraja Tuhelovi puleni mnogo prilika, prvenstveno Pjer - Emerik Obamejang i Dembele, a u nekoliko navrata i Mario Gece i Šinđi Kagava, međutim, gosti su uspjeli da odole i na sedmom uzastopnom meču ostanu neporaženi.

U posljednjih 15-ak minuta za Augzburg je nastupio i internaciolac iz Srbije Gojko Kačar.

Srpski reprezentativac Mijat Gaćinović bio je starter u pobjedi njegog Ajntrahta nad Majncom (3:0) kojom je ekipa iz Frankfurta skočila na treće mjesto na tabeli Bundeslige.

Za osmi ovosezonski trijumf Ajtrahta postarali su se Branimir Hrgota u 18. i 85. minutu poslije akcije Davida Abrahama, odnosno Ajmena Barkoka, koji je u 70. minutu zamijenio Gaćinovića.

Njemački vezista Barkok je u 75. minutu bio i strijelac poslije fantastične solo akcije i odličnog udarca kojim je "ovjerio" tri boda - 2:0.

Tačku na siguran trijumf stavio je Hrgota drugim golom, s obzirom da je posao izabranicima hrvatskog trenera Nika Kovača bio dodatno olakšan od 55. minuta nakon što je isključen kolumbijski napadač Džon Kordoba zbog nesportskog ponašanja.

Hamburger je takođe osvojio tri boda i to protiv nezgodnog Šalkea (2:1).

Nikolaj Miler je doveo domaćina u vođstvo na asistenciju srpskog napadača Filipa Kostića, koji je bio jedan od najboljih na tarenu.

Mogao je domaćin da razriješi sve dileme oko pobjednika u 76. minutu, ali je golman Ralf Farman odbranio jedanaesterac Johanu Đuruu.

Na sreću navijača HSV-a, bez ozbiljnih posljedica jer je Amerikanac Bobi Vud povisio prednost, da bi u 90. minutu tim iz Gelzenkirhena uspio da preko Donisa Avdijaja postigne počasni gol.

Jedinu gostujuću pobjedu u utorak uveče u vanrednom kolu zabilježio je Volfsburg u Menhengladbahu i bodovno se izjednačio na tabeli sa Borusijom.

BUNDESLIGA, 16. KOLO

Borusija Dortmund - Augzburg 1:1 (0:1)
/Dembele 47 - Đi Dong Von 33/

Ajtraht Frankfurt - Majnc 3:0 (1:0)
/Hrgota 18, 85, Barkok 75/

Hamburger SV - Šalke 2:1 (0:0)
/Miler 61, Vud 82 - Avdijaj 90/

Borusija Menhengladbah - Volfsburg 1:2 (0:1)
/Azar 52 - Kaliđuri 3, Gomez 57/

Srijeda (20.00)

Keln - Bajer Leverkuzen
Bajern - Lajpcig
Herta - Darmštat
Hofenhajm - Verder Bremen
Ingolštat - Frajburg

TABELA: Bajern (-1) 36, Lajpcig (-1) 36, Ajntraht 29, Hofenhajm (-1) 27, Herta (-1) 27, Borusija Dortmund 27,  Keln (-1) 24, Bajer L. (-1) 20, Majnc 20, Frajburg (-1) 19, Šalke 18, Augzburg 18, Volfsburg 16, Borusija Menhengladbah 16, Verder (-1) 15, HSV 13, Ingolštat (-1) 12, Darmštat (-1) 8.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC