• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Od dna tabele do Lige šampiona i otkaza

Autor mondo.rs

Andre Šubert je sedma trenerska "žrtva" ove sezone u Bundes ligi.

Poraz od Volfsburga (1:2) na svom stadionu i pad na 14. mesto, koštali su posla Andrea Šuberta, dosadašnjeg trenera Borusije iz Menhengladbaha.

Borusija trenutno ima tri boda više od Hamburgera, koji je prvi u zoni ispadanja, a na 16 mečeva Bundes lige postigla je samo 15 pogodaka i osvojila 16 bodova.

Šubert je preuzeo ekipu od Švajcarca Lusijena Favra u septembru 2015. i odveo je do četvrte pozicije na kraju sezone. Borusija je potom prebrodila kvalifikacije za Ligu šampiona i u grupi sa Barselonom, Mančester sitijem i Seltikom zauzela treću poziciju sa pet bodova.

U februaru će se u okviru 1/16 finala Lige Evrope sastati sa Fiorentinom, a narednih dana biće odlučeno ko će tada sedeti na klupi popularnih "ždrebaca".

"Andre nam je mnogo pomogao prošle sezone, kada nas je sa dna tabele odveo do plasmana u Ligu šampiona. Međutim, ekipa je iz više razloga prestala da napreduje i zato smo odlučili da je osvežimo novim trenerom", rekao je sportski direktor Maks Eberl.

Šubert je dodao da bi promena mogla da bude pozitivna po klub, "čiji uspeh je uvek važniji od pojedinačnih interesa".

Njegova smena je sedma ove sezone u Bundes ligi. Prvi je "odleteo" Viktor Skripnik sa klupe Verdera, a usledile su promene u Hamburgeru, Volfsburgu, Ingolštatu, Darmštatu i Augsburgu.

Preostalim utakmicama 16. kola, uključujući derbi između Bajerna i RB Lajpciga, u sredu uveče se završava jesenji deo sezone. Prvenstvo se nastavlja 20, 21. i 22. januara, kada će Borusija gostovati Darmštatu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC