• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Početnik Frings treba da spasi Darmštat

Proslavljeni njemački fudbaler Torsten Frings imenovan za šefa struke Darmštata. Biće mu to prvi samostalni trenerski posao.

Darmštat je na samom dnu tabele njemačke Bundeslige sa samo osam osvojenih bodova, odnosno duplo manje od prvog „iznad crte“, Verdera.

"Ljiljanima“ treba pravo čudo u nastavku sezone da opstanu u elitnom rangu, a čudotvorac bi trebao da bude -  Torsten Frings.

Proslavljeni njemački fudbaler i dugogodišnji reprezentativac imenovan je u srijedu za šefa stručnog štaba Darmštata.

Fringsu je povjeren zadatak da sačuva Darmštat u Bundesligi, iako će ovo biti njegov prvi samostalni trenerski angažman.

Nekadašnji fudbaler Alemanije Ahen, Verdera, Borusije Dortmund, Bajerna i Toronta nakon završetka igračke karijere 2013. godine radio je kao trener u omladinskoj školi Verdera, a potom je prekomandovan u stručni štab prvog tima gdje je bio asistent Viktoru Skripniku.

Uprava Darmštata, međutim, uvjerena je da Torsten Frings može da ih izvuče iz „kanala“.

“Torsten Frings je osoba sa velikim kredibilitetom. On ima ogromno bundesligaško i reprezentativno iskustvo. Uvjereni smo da iako nema mnogo iskustva kao trener može da dokaže da je sposoban da riješi problem profesionalizmom, ambicioznošću i timskim radom, što je dokazao već kao fudbaler. Osjećamo da je vatren, on je spoj volje, strasti i borbe, upravo onog što karakteriše Darmštat. Upravo zbog toga smo ga izabrali”, rekao je predsjednik Darmštata Ridiger Frič.

Torsten Frings se nakon imenovanja za šefa struke zahvalio na ukazanom povjerenju.

“Uzduđuje me izazov u ovom posebnom klubu koji savršeno odgovara mojoj ličnosti. Svjestan sam ozbiljnosti zadataka koji mi je postavljen, ali uvijek sam bio borac i timski igrač i odmah ću mu se posvetiti”, rekao je Frings.

Osvajač “salatare” sa ekipom Bajerna 2005. godine i trostruki osvajač kupa Njemačke imaće debi 20. januara protiv Borusije Menhengladbah koja se takođe bori za opstanak.

Sa reprezentacijom Njemačke Frings je 2002. godine bio vicešampion svijeta, a tri godine kasnije osvojio treće mjesto na Mundijalu u Njemačkoj.

Navijači reprezentacije SAD ga ne pamte po dobru pošto je u četvrtfinalu Mundijala 2002. godine upravo Frings zaustavio njihov tim na putu do polufinala. Njemačka je vodila 1:0, kada su Amerikanci su imali sjajnu priliku za izjednačenje, ali je Frings rukom zaustavio loptu na gol liniji. Sudija nije ništa dosudio i “panceri” su se pomalo nezasluženo provukli u polufinale.

SAD - Njemačka
Izvor: YouTube

Fringsa pamte i navijači novosadske Vojvodine. Srpski predstavnik je u ljeto 1998. godine igrao finale Intertoto kupa nakon što je prethodno eliminisao norveški Stabek, švedski Erebro, rusku Baltiku iz Kalinjingrada i francusku Bastiju.

U revanšu na krcatom "Karađorđu", u finalu Intertoto kupa, Vidak Bratić postigao je pogodak i poništio vođstvo Verdera iz prve utakmice. U tom trenutku bilo je 1:1 u ukupnom skoru i navijači Vojvodine čekali su još jedan gol za pobedu, osvajanje takmičenja i za plasman u Kup UEFA.

Međutim, Torsten Frings je golom u 61. minutu srušio nade Novog Sada i fudbalske Srbije eliminisavši tim Tomislava Manojlovića u sastavu Žilić - Šuškavčević, Vranješ, Cilinšek, Predić (Vasković), Drinčić (Belić), Lazetić, Bratić, Matijašević, Mrdak i Lerinc (Janković).

Vojvodina - Verder
Izvor: YouTube

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC